Problema comercializării kebab-urilor în municipiul Chişinău revine şi în atenţia actualei conduceri a municipiului

0
46

Problema comercializării kebab-urilor în municipiul Chişinău revine şi în atenţia actualei conduceri a municipiului. Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut miercuri, 15 august, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în R. Moldova, Fatma Firat Topcuoglu, care a declarat că agenţii economici turci care activează în R. Moldova nu au avut mari probleme de activitate, decât cele ce ţin de comercializarea kebab-urilor.

Ea a menţionat că aici nu au fost stabilite foarte clar regulile şi standardele şi din această cauză s-au creat astfel de probleme. Această specialitate a fost promovată şi în Europa cu 30 de ani în urmă, iar problemele care au existat la acel moment au fost depăşite, iar europenii s-au adaptat la modul de a găti turcesc, spune ambasadorul. Ea şi-a exprimat speranţa că această mâncare va fi acceptată şi în R. Moldova.

Dorin Chirtoacă a declarat că comercializarea kebab-urilor este răspândită, într-adevăr, în întreaga lume, iar acest tip de mâncare cu specific turcesc poate fi găsit în orice oraş european. El a menţionat că autorităţile locale vor studia în detaliu care au fost cauzele reale ale interzicerii comercializării kebab-urilor la Chişinău şi a promis că pe viitor se va proceda doar după cum prevede legea. Deşi au fost invocate motive că interdicţia a fost legată de lipsa condiţiilor sanitare şi alte tipuri de încălcări, primarul nu exclude că una din cauze ar fi fost concurenţa pe care o făceau fast-food-urile turceşti comercianţilor locali.

Vizita ambasadorului Turciei la Primăria municipiului Chişinău a fost una de curtoazie, prin care, potrivit primarului, se întreţin şi se îmbunătăţesc relaţiile dintre doi parteneri. Fatma Firat Topcuoglu a menţionat că pe viitor vor exista mai multe posibilităţi de a discuta şi de a promova această relaţie în diverse domenii. Ea a menţionat că în anul curent s-au dublat practic numărul turiştilor moldoveni care au plecat la odihnă în Turcia, iar volumul comerţului exterior între R. Moldova şi Turcia s-a majorat practic de trei ori în ultimii câţiva ani.

Fatma Firat Topcuoglu a reiterat invitaţia organizării unui festival al R. Moldova la Ankara, oraş înfrăţit cu Chişinău, care ar fi un eveniment promoţional pentru Moldova. O astfel de invitaţie a fost făcută şi acum doi, însă din diferite motive festivalul nu a avut loc.

Totodată, primarul general a fost invitat să viziteze Turcia. Dorin Chirtoacă a declarat că Turcia stă bine la capitolul infrastructură şi din acest considerent între Chişinău şi Ankara ar exista multe oportunităţi de colaborare.

Sursa: Info Prim�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ