Problema privatizării posturilor „Antena C” şi „Euro TV Chişinău” va fi pusă în discuţie la una dintre viitoarele şedinţe ale CMC

0
73

2007-08-01/15:36� Modul în care au fost privatizate fostele posturi municipale de radio şi TV „Antena C” şi „Euro TV Chişinău” va fi pus în discuţie la una din şedinţele viitoare ale Consiliului municipal Chişinău (CMC), au declarat pentru Info-Prim Neo liderii a două fracţiuni din consiliu.

La ultima şedinţă a CMC, din 26 iulie, liderul fracţiunii social-democrate Eduard Muşuc a propus crearea unei comisii care să examineze legalitatea privatizării celor două instituţii media. Propunerea nu a fost susţinută de consilieri.

Solicitat de Info-Prim Neo, liderul fracţiunii Alianţa „Moldova Noastră”, Pavel Caba, a declarat că a existat o înţelegere anterioară ca această chestiune să fie pregătită şi să fie pusă în discuţie la următoarea şedinţă.

Liderul fracţiunii Partidului Democrat, Alexandru Tănase a declarat că în prima şedinţă primordial trebuia formată administraţia. „Nu trebuie de confundat o chestiune organizatorică cu una importantă de fond, care trebuie să fie discutată, dar nu la prima şedinţă. Fracţiunea PD a avut consultări în acest sens cu AMN şi s-a decis că acest subiect este unul important, dar trebuie să fie discutat la una din şedinţele ulterioare.”, a subliniat Tănase.

„PPCD crede că privatizarea celor două posturi s-a făcut corect şi nu este ce de examinat. În cazul în care această comisie totuşi va fi creată, PPCD va decide dacă va participa sau nu la activitatea acesteia”, a declarat liderul fracţiunii creştin-democrate din CMC, Alexandru Corduneanu.

Anterior, şi noul primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat pentru Info-Prim Neo că va verifica procedura prin care au fost privatizate fostele posturi municipale de radio şi TV. „Există o şansă de a reabilita cele două instituţii mass-media descoperind anumite ilegalităţi în procesul de privatizare. Vom face acest efort cu siguranţă”, a menţionat Chirtoacă.

Antena C şi Euro TV Chişinău au fost vândute la începutul anului curent, în urma unei decizii aprobate de consilierii comunişti şi creştin-democraţi. Privatizarea, dar în special modul în care aceasta a fost efectuată, a fost contestată de societatea civilă, politicieni şi reprezentanţi ai cercurilor diplomatice. Hotărârea a fost contestată în judecată de către un grup de angajaţi ai instituţiilor, în prezent aceasta fiind examinată pentru a doua oară la Curtea de Apel.

Info Prim�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ