Procesul de înfrățire a localităților de pe cele două maluri de Prut continuă: Ceptura s-a înfrățit cu Peresecina

0
136
  1. Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova: Am depus plângere împotriva preşedintelui Comisiei Electorale şi ministrului de Externe

Maia Sandu, Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, a anunţat printr-un mesaj postat pe Facebook că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a ministrului de Externe.

http://www.mediafax.ro/externe/maia-sandu-liderul-partidului-actiune-si-solidaritate-din-republica-moldova-am-depus-plangere-impotriva-presedintelui-comisiei-electorale-si-ministrului-de-externe-15987424

 

  1. Flashmob-ul moldovenilor din Milano

Peste 100 de moldoveni s-au adunat duminică, 20 noiembrie, ora 14.00 în Piazza Duomo din Milano pentru a protesta față de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din 13 noiembrie și nemulțumiți de noul președinte al Republicii #moldova.

“Vot furat”, “Jos CEC”, “Vrem alegeri repetate” sunt doar câteva din sloganurile pe care moldovenii le-au scandat în limbă maternă, dar le-au și scris pe pancartele lor, în română, engleză și italiană.

http://ro.blastingnews.com/societate/2016/11/flashmob-ul-moldovenilor-din-milano-001273109.html

 

  1. CONTROVERSELE din Moldova continuă: ULTIMA MUTARE făcută de Maia Sandu după alegeri

Ea spune că numai în 2015 cetăţenii moldoveni plecaţi la muncă în străinătate au transferat în ţară peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA, care „au ajuns la bătrâni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viaţă demnă, la oameni care nu-şi pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei”.

„Astăzi părinţii, fraţii şi copiii noştri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi şi care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe oraşe ale lumii cerîndu-şi înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”, afirmă Maia Sandu.

http://www.stiripesurse.ro/controversele-din-moldova-continua-ultima-mutare-facuta-de-maia-sandu-dupa-alegeri_1164637.html

 

  1. Procesul de înfrățire a localităților de pe cele două maluri de Prut continuă: Ceptura s-a înfrățit cu Peresecina

O nouă înfrățire între localitățile din România și Republica Moldova. Este vorba despre comuna Ceptura din județul Prahova și satul Peresecina din raionul Orhei. 

http://infoprut.ro/45876-procesul-de-infratire-localitatilor-de-pe-cele-doua-maluri-de-prut-continua-comuna-ceptura-s-infratit-cu-peresecina.html

 

  1. Andrei Năstase: „Dacă nu exista frauda, candidatul comun al Platformei DA şi PAS era astăzi preşedintele ales al RM; Mi-e milă de Dodon, e umilitor să ajungi preşedinte în asemenea condiţii”

După ce a participat la protestul de la Dublin alături de conaţionalii noştri şi i-a încurajat să nu se lase manipulaţi de actuala guvernare, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj prin care îi îndeamnă să se mobilizeze pentru a da lovitura de graţie la parlamentare.

Totodată, liderul PPDA a menţionat că dacă nu exista fraudă, candidatul comun al Platformei DA şi PAS avea astăzi oficial statutul de preşedinte ales al Republicii Moldova.

http://jurnal.md/ro/social/2016/11/21/andrei-nastase-daca-nu-exista-frauda-candidatul-comun-al-platformei-da-si-pas-era-astazi-presedintele-ales-al-rm-mi-e-mila-de-dodon-e-umilitor-sa-ajungi-presedinte-in-asemenea-conditii/

 

  1. Mihai Ghimpu, tortă cu harta României Mari la ziua sa de naștere! Cine i-au fost alături și ce cadouri a primit

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere într-un local din capitală.

Liberalul a împlinit 65 de ani, iar la petrecere i-au fost alături rudele și prietenii din partid, printre care primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, ministrul Iurie Chirinciuc, deputata Alina Zotea etc.

http://www.ziarulnational.md/foto-mihai-ghimpu-torta-cu-harta-romaniei-mari-la-ziua-sa-de-nastere-cine-i-au-fost-alaturi-si-ce-cadouri-a-primit/

 

  1. „Efectul Dodon” // Poroşenko pleacă la Bruxelles ca să discute despre problema „Moldova/Transnistria”

Joi, 24 noiembrie, preşedintele ucrianean Petro Poroşenko va efectua o vizită la Bruxelles. Pe agenda discuţiilor, unul dintre subiecte va viza Republica Moldova. 

http://infoprut.ro/45874-efectul-dodon-porosenko-pleaca-la-bruxelles-ca-sa-discute-despre-problema-moldovatransnistria.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ