Procesul de redobândire a cetăţeniei pentru basarabeni nu se va opri pe 1 iunie

0
89

Ambasada României în Republica Moldova infirmă în mod oficial zvonurile potrivit cărora cele 5 Birouri teritoriale ale Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (deschise în februarie 2010) îşi vor înceta activitatea începând cu 1 iunie curent. Potrivit chisinau.mae.ro, aceste centre îşi vor continua activitatea pe o durată nedeterminată conform scopului pentru care au fost înfiinţate.

Anterior, au existat informaţii potrivit cărora numărul mare al dosarelor de redobândire a cetăţeniei române depuse la cele 5 Birouri teritoriale ale Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (Iaşi, Timişoara, Galaţi, Suceava şi Cluj-Napoca) de către basarabenii din Republica Moldova şi Ucraina ar putea cauza întreruperea procesului de primire a noi dosare începând cu 1 iunie 2010.

Nu a fost prima dată când au fost lansate zvonuri legate de o eventuală stopare a procesului de primire a noi dosare de redobândire a cetăţeniei române, până acum vehiculându-se alte două opritori cronologice – 31 martie şi 30 aprilie. De fiecare dată, zvonurile au fost urmate de infirmări ferme venind atât din partea autorităţilor de la Bucureşti, cât şi a celor de la Chişinău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ