Procuratura municipiului Chisinau ii audiaza pe cei care in cadrul unui miting din februarie au organizat „funeraliile comunismului”

0
142

Doi dintre participantii la marsul anticomunist desfasurat la Chisinau in februarie au fost chemati marti la Procuratura municipiului Chisinau pentru a da explicatii. Unul dintre cei doi a fost insotit la procuratura de un parinte, intrucat este minor, transmite DECA-press Motivul pentru citarea celor doi a fost o plangere parvenita in adresa Procurorului general al Republicii Moldova, semnata chiar de ministrul de interne Gheorghe Papuc, care a cerut sa fie verificata legalitatea actiunilor participantilor la mitingul din 22 februarie curent.

“Am fost intrebati daca am chemat minori la protest si daca am ofensat demnitarii si am cerut rasturnarea puterii de stat”, a declarat Oleg Brega, unul dintre cei doi activisti care au dat explicatii in fata procurorilor.

In urmatoarele zile urmeaza a fi audiati Ghenadie Brega, presedinte Asociatiei Hyde Park, Valeriu Buzu, Vasile Costiuc, organizatori ai actiunii respective, Ilie Bratu si alti participanti identificati de politie.

Amintim ca in cadrul mitingului din 22 februarie, organizat cu ocazia implinirii a trei ani de la semnarea tratatului Republica Moldova – Uniunea Europeana, manifestantii au marsaluit prin oras cu un sicriu in care se aflau simbolurile comuniste. Ulterior presedintele Vladimir Voronin a declarat in cadrul unui interviu televizat ca participantii la miting “nu stiu ce fac” si ca actiunile lor au fost finantate din exterior.

DECA-PRESS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ