Procurorul General ar putea fi chemat în Parlament pentru explicaţii pe marginea reţinerii ziariştilor la 27 martie.

0
60

Procurorul General ar putea fi invitat în Parlament pentru a da explicaţii pe marginea cazurilor de reţinere şi intimidare a ziariştilor de la trei posturi TV în ziua de 27 martie. Anunţul a fost făcut de Iurie Stoicov, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Stoicov a declarat în şedinţa de joi a Parlamentului că intimidarea presei este un lucru ieşit din comun şi că a discutat despre aceste cazuri cu Procurorul General. „Procuratura a anunţat că aceste cazuri sunt examinate şi, în funcţie de rezultatele investigaţiei, cel mai probabil, se va decide chemarea Procurorului General în Parlament pentru explicaţii”, a precizat Stoicov. În acelaşi timp, deputaţii neafiliaţi Vitalia Pavlicenco, Dumitru Braghiş, Igor Klipii şi fracţiunea Alianţa Moldova Noastră au cerut ca ministrul de interne Gheorghe Papuc să fie invitat în Parlament pentru a da explicaţii asupra reţinerilor din 27 martie a unor ziarişti, a unor reprezentanţi ai Partidului Liberal şi a altor persoane care au marcat sau reflectat aniversarea a 89 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Propunerea nu a fost acceptată, la fel ca şi iniţiativa social-liberalilor de a cere demiterea ministrului de interne. Totodată, AMN a declarat că sesizează Procuratura Generală cerându-i să deschidă dosar pentru fiecare dintre cazurile semnalate.

La 27 martie poliţia a reţinut liderii şi un grup de simpatizanţi ai PL care se îndrepta spre cimitirul Armenesc, pentru a depune flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării care au votat unirea Basarabiei cu România. Împreună cu cei 15 membri PL a fost reţinută echipa PRO TV Chişinău şi brutalizaţi ziariştii de la TV-7 şi DTV. Comisarul poliţiei municipale, Alexandru Mihai, a spus că poliţiştii care au reţinut ziariştii au fost sancţionaţi disciplinar. În acelaşi timp, PL a anunţat că va acţiona în judecată poliţiştii care i-au reţinut.

Sursa: Basa-press

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ