Program de perfecționare pentru profesori din Republica Moldova

0
77

actiunea-2012 Platforma Civică Acțiunea 2012 împreună cu Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație desfășoară în perioada 8 iulie – 11 iulie 2013, la Bran, programul de perfecționare pentru profesori din Republica Moldova: Istoria de lângă noi.

În acest context, peste 30 de profesori din cele mai prestigioase instituții de învățământ preuniversitare din Republica Moldova vor participa timp de 4 zile la cursuri susținute de importanți profesori, istorici și analiști din România.

Prof. univ. dr. Radu Baltasiu, ex. Prim-ministrul Republicii Moldova Mircea Druc,conferențiar col. Ion Petrescu, precum șiLulea MariusEugen Popescu și Mihai Nicolae, co-președinți Acțiunea 2012 le vor ține acestora prelegeri cu privire la importanța geopolitică a spațiului românesc în contextul european și Euro-Atlantic, spațiu ce cuprinde ambele state românești într-o perspectivă unitară europeană.

Potrivit unui comunicat de presă, programul va continua și în luna august cu o sesiune cu peste 30 de participanți.

Educația a reprezentat principala armă a românismului în Basarabia iar profesorii de acolo sunt adevărații eroi care au luptat cu tancurile rusești din Transnistria.
Această mini-vacanță este un semn de respect față de elita intelectuală basarabeană, iar cursurile au rolul de a le prezenta contextul geopolitic cu perspectivele sale reale și iminente de unire a celor două state românești” a declarat co-președintele Acțiunea 2012, Lulea Marius.

Acest program reprezintă doar o componentă a campaniilor susținute de către Platforma Civică Acțiunea 2012 și care au drept scop implicarea societății civile de pe cele două maluri ale Prutului în susținerea Unirii dintre cele două state românești.

Sursa: InfoPrut

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ