Program de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, aprobat de Academia Română

0
171
  1. Program de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, aprobat de Academia Română

Elaborarea seriei bilingve de sinteze „Civilizația românească/ Romanian Civilization”, permanentizarea și îmbogățirea Colecției „Basarabica”, extinderea rețelei de institute de cercetări ale Academiei în străinătate se numără printre obiectivele din Programul de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, redactat și aprobat în cadrul Biroului Prezidiului Academiei Române.

http://www.stiripesurse.ro/program-de-sarbatorire-a-centenarului-marii-uniri-aprobat-de-academia-romana_1206368.html

 

  1. Ceea ce nu se spune despre cel de-al doilea val de deportare în masă

11.293 de familii de basarabeni, cu un număr total de 35.050 de persoane, au fost deportate în noaptea de 5 spre 6 iulie în regiuni din Siberia, Extremul Orient şi Kazahstan.

http://infoprut.ro/47657-ceea-ce-nu-se-spune-despre-cel-de-al-doilea-val-de-deportare-masa.html

 

  1. Basarabia pe cruce

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România – filiala Brăila şi Asociaţia “ProBasarabia şi Bucovina” – filiala “Vasile Voloc” Brăila, organizează sâmbătă, 8 iulie 2017, manifestarea cultural-artistică “Basarabia pe cruce”, pentru a comemora raptul teritorial rusesc de la 28 iunie 1940 şi victimele deportărilor staliniste din anii ’40-’50 în Bărăgan şi Siberia.

http://obiectivbr.ro/content/basarabia-pe-cruce

 

  1. România oferă, anul acesta, 2800 de locuri cu şi fără bursă pentru tinerii moldoveni

Tinerii dornici să guste din viața studențească de peste Prut au participat astăzi la târgul universităţilor româneşti. Absolvenții de liceu au luat cunoștință de regulamentele instituțiilor de învățământ, taxele, dar și documentele necesare admiterii. În acest an, 48 de universităţi din România şi deschid porţile pentru tinerii din Moldova.

http://www.publika.md/romania-ofera-anul-acesta-2800-de-locuri-cu-si-fara-bursa-pentru-tinerii-moldoveni_2973875.html

 

  1. De 22 de ani, studenții basarabeni fac practică la Reșița

Tinerii basarabeni au venit în Caraș-Severin pentru a-și dezvolta competențe și abilități practice la societăți din județ. Cei 14 studenți de la Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei vor efectua până pe 31 iulie practică de specialitate, continuând în acest fel schimbul de experiență care se desfășoară de 22 de ani între studenții reșițeni și colegii lor din Chișinău.

https://www.banatulazi.ro/de-22-de-ani-studentii-basarabeni-fac-practica-la-resita/

 

  1. Traian Băsescu va face campanie pentru Partidul Unităţii Naţionale, în Republica Moldovă

Traian Băsescu se va implica în politica din Republica Moldova. Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru a declarat într-o emisiune TV că fostul şef al statului va merge din două în 2 saptămâni în campanie în Moldova.

http://www.romaniatv.net/traian-basescu-va-face-campanie-pentru-partidului-unitatii-nationale-in-republica-moldova_365158.html

 

  1. Liderul separatist de la Tiraspol a părăsit Moldova. Anunțul lui Voronin

Șevciuk s-a refugiat în Republica Moldova din cauza urmăririi penale la Tiraspol, informează TVR.

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin suține că Șevciuk a părăsit Republica Moldova. El a precizat în plenul Parlamentului acest asepect, după ce PLDM a cerut audierea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan, şi a vicepremierului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

https://www.dcnews.ro/liderul-separatist-de-la-triaspol-a-parasit-moldova-anun-ul-lui-voronin_549157.html

 

  1. Consiliul Județean cere Guvernului să ia în serios Centenarul Marii Uniri și să comunice programul planificat!

Președintele Consiliului Județean Arad a adresat astăzi o solicitare Cabinetului Primului-Ministru, în vederea precizării de către Guvern a programelor care vor include județul Arad, în anul Centenarului Marii Uniri.

http://www.arq.ro/consiliul-judetean-cere-guvernului-sa-ia-in-serios-centenarul-marii-uniri-si-sa-comunice-programul-planificat/15616

 

  1. Premieră! Republica Moldova va avea un Cod administrativ

În premieră, Republica Moldova va avea un Cod administrativ care va defini modul de funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice. Acesta este inițiativa legislativă a unui grup de deputați și a fost votat astăzi, de plenul Parlamentului, în prima lectură.

http://www.publika.md/premiera-republica-moldova-va-avea-un-cod-administrativ_2973897.html

 

  1. Moldova ar putea fi sancționată de SUA; Prietenia lui Dodon cu Coreea de Nord e de vină

Republica Moldova ar putea fi introdusă pe o listă cu sancțiuni din partea Statelor Unite, în cazul în care țara noastră va dezvolta relații comerciale cu cel mai închis stat al lumii.

http://independent.md/moldova-ar-putea-fi-sanctionata-de-sua-prietenia-lui-dodon-cu-coreea-de-nord-e-de-vina/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ