Proiectie a filmului „Odessa în flăcări” organizata sub egida Actiunea 2012 in Cluj Napoca

0
99

Luni 04 Iulie 2011 vom organiza la locația Cluj Community Center ( http://www.clujcc.ro/ administrat de Asociația Little People România ) o proiecție a filmului „Odessa în Flăcări”, film care a fost proiectat si la TIFF ( la Castelul Bánffy de la Bonţida ). Evenimentul se va desfășura intre orele 18 și 20, iar proiecția propriu zisă va incepe probabil de pe la ora 18:20. Locația poate acomoda un număr de până la 30 de persoane pe scaune, cei care vor veni după ce nu va mai fi loc pe scaune, vor trebui sa stea în picioare.

 

Odessa in flacari
afis odessa in flacari

 

Filmul este de o importanță foarte mare, datat din 1942 este unul dintre cele mai timpurii filme cu co-producție românească.  El reprezinta o mărturie a tehnicilor de film folosite în acea perioada și a fost premiat cu Marele premiu de la Veneția în 1942. Este de asemenea de notat faptul că până de curând s-a crezut ca s-a pierdut filmul, toate copiile găsite de  sovietici în România fiind distruse.

Pentru mai multe detalii despre film vă invit să citiți și articolul în care a fost prezentat acest film pentru TIFF:  http://www.tiff.ro/stire/odessa-in-flacari-vine-la-tiff-2011/143

Așteptăm pe toți cei din Cluj Napoca pentru această vizionare. Intrarea va fi fără plată, eventual cei care vor dori vor putea contribui efortului cu o donație.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ