Proiectul unionist în anul 2017

0
129
  1. Doamne, ocrotește-i pe români în 2017!

Și iată că se duce anul 2016, un an greu, cu multe speranțe, dar și cu multe dezamăgiri. Mișcarea unionistă a mers înainte, mai în galop câteodată, mai ca racul alteori. Ideea necesității realizării Unirii celor două state românești se recimentează imperceptibil în conștiința noastră de neam și eforturile noastre spre asta duc.

Venirea lui Dodon ca președinte, cu toată încărcătura emoțională aferentă, cu toată dezamăgirea și pericolele care vor veni pentru noi, are și o doză de optimism, din acela specific nouă, nebunesc, de ultim moment, de ultimă șansă, de al 12-lea ceas: nu va face nimic acest bufon, iar tot ceea ce noi spunem de mult timp privind Unirea, se va confirma chiar și pentru cei care până nu demult erau neîncrezători.

http://www.timpul.md/articol/doamne-ocrotete-i-pe-romani-in-2017–102114.html

 

  1. Proiectul unionist în anul 2017

Demiterea lui Igor Dodon, dezvoltarea puţinelor produse media de limba română din Republica Moldova şi acţiuni concrete din partea noului Guvern şi Parlament de la Bucureşti sunt principalele priorităţi pe care unioniştii le vor avea în 2017. Ce s-a reuşit şi ce nu s-a reuşit în anul care a trecut şi care sunt şansele de realizare în următorii ani a dezideratului reunificării, în următorul articol…. Cuprinşi de febra competiţiilor electorale şi de o sfâşietoare perioadă de interimari, în 2016 proiectul Republicii Moldova a fost trecut în stand-by. Spaţiul mediatic comun, clamat de vremelnicul ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a fost abandonat rapid la remaniere, odată cu plecarea lui Stoenescu de pe post. Nimeni, în afară de organizaţiile civice, nu a dorit să sufle vreun cuvânt. La orizont, în viitorul cabinet Grindeanu, se anunţă un minister, în adevăratul sens al cuvântului, pentru Politicile pentru românii de pretutindeni. Îşi va găsi Republica Moldova locul aici? Se vor respecta promisiunile făcute de către cvasi-totalitatea partidelor politice în timpul marşului unioniştilor din octombrie?

În paralel, în Republica Moldova, Tinerii Moldovei au mers pe biciclete în 600 de sate, vorbind cu oamenii şi ducând procentele unioniştilor aproape de 35% în sondajele de opinie.

Din punct de vedere al manifestaţiilor stradale, anul 2016 a fost unul bun. 50 000 de oameni au ieşit în stradă la Chişinău pentru a cere Unirea cu Ţara. Este cea mai mare manifestare de acest gen din ultimii ani.

Iar pentru a încheia acest corolar, cea mai mare reuşită a anului a fost crearea, prin intermediul colectei de fonduri, unui studio de producţie video la Chişinău şi a unuia la Bucureşti, care au început deja să fie folosite pentru produse unioniste în audio-vizualul din Republica Moldova, unde ponderea posturilor în limba română este net inferioară.

http://adevarul.ro/news/eveniment/proiectul-unionist-anul-2017-1_586a0d745ab6550cb80035e9/index.html

 

  1. Discursul lui IGOR DODON, IRONIZAT de internauții moldoveni: Cum a ajuns liderul de la Chișinău să apară în imagini purtând COARNE DE REN sau O PERUCĂ ROZ

Protest inedit pe Facebook. Discursul preşedintelui Igor Dodon a fost ironizat de moldoveni. Internauţii au postat mai multe imagini cu momente când își acoperă televizoarele în timp ce liderul de la Chișinău vorbește, informează B1 TV. Igor Dodon a fost contestat de mulți dintre moldoveni imediat după alegeri.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a ţinut tradiționalul discurs cu ocazia venirii noului an. Însă, nu toți moldovenii l-au apreciat. Dimpotrivă! Oamenii au găsit de cuviință să se distreze pe seama mesajului venit din partea președintelui.

L-au ironizat în fel și chip pe șeful statului, apoi au publicat fotografiile pe Internet. În cele mai multe dintre imagini, chipul președintelui apare acoperit cu tot felul de obiecte în timp ce ține discursul televizat. Fotografiile au invadat reţeaua de socializare Facebook şi au strâns mii de comentarii.

http://www.b1.ro/stiri/externe/discursul-lui-igor-dodon-ironizat-de-internautii-moldoveni-cum-a-ajuns-liderul-de-la-chisinau-sa-apara-in-imagini-purtand-coarne-de-ren-sau-o-peruca-roz-video-172510.html

 

  1. Un moldovean printre victimele atentatului terorist organizat de Revelion la Istanbul

Un cetăţean moldovean a fost rănit în urma atentatului terorist din noaptea de Revelion de la Istanbul. Informaţia a fost confirmată pentru jurnal.md de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

39 de persoane au fost ucise şi  alte 69 au fost rănite în atacul armat comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul. Potrivit CNN, un individ deghizat în Moş Crăciun a împuşcat un ofiţer de poliţie, apoi a intrat în club şi a deschis focul. În momentul atacului armat, duminică, la locală ora 1:30, în club erau sute de persoane.

http://www.jc.md/un-moldovean-printre-victimele-atentatului-terorist-organizat-de-revelion-la-istanbul/

 

  1. Ministrul Apărării moldovean, care s-a declarat pentru unirea cu România, demis

Preşedintele moldovean Igor Dodon a semnat, marţi, decretul privind demisia din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, despre care spune că pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România şi cooperarea cu NATO, relatează site-ul timpul.md.

http://www.obiectiv.info/ministrul-apararii-moldovean-care-s-a-declarat-pentru-unirea-cu-romania-demis_96064.html

 

  1. „Unire pe pâine” / Training intensiv pentru jurnaliştii interesaţi de tema Unirii

În cadrul proiectului Unirea.TV, de creare de conținut unionist în audiovizualul din Republica Moldova, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează un training intensiv pentru reporteri, cameramani, sunetiști, editori de imagine, regizori de emisie, producători, editori din presa de radio și TV.

http://infoprut.ro/46181-training-intensiv-pentru-jurnalistii-interesati-de-tema-unirii.html

 

  1. Anatol Șalaru, dupa demiterea sa: Pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră

Cu puțin timp în urmă, la solicitarea expresă a lui Mihai Ghimpu, Igor Dodon a semnat decretul de demitere a mea din functia de ministru al apărării. Plec din această funcție cu conștiința împăcată că nu am fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că am cerut schimbarea președintelui PL. Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolșevic unde, cei care contestă supremația liderului sunt executați,” a transmis Șalaru.

http://revista22.ro/70259164/anatol-alaru-dupa-demiterea-sa-pentru-republica-moldova-ncepe-o-perioad-neagr.html

 

  1. Când gazul românesc va putea acoperi tot necesarul de consum din Moldova

Viceministrul Economiei Valeriu Triboi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că România va putea livra gaz natural Moldovei pentru a acoperi în întregime consumul pe un an atunci când va fi construit și dat în exploatare gazoductul Iași- Chișinău.

http://www.eurotv.md/stire-cand-gazul-romanesc-va-putea-acoperi-tot-necesarul-de-consum-din-moldova

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ