Propune o actiune

2
117

In perioada imediat urmatoare, va fi definitivat calendarul actiunilor ce vor fi desfasurate, in a doua jumatate a acestui an, sub egida Actiunii 2012. Asteptam din partea voastra sugestii si propuneri pentru completarea acestei liste. O singura rugamite: completati fiecare propunere cu o lista a celor necesare (timp, bani, materiale si resurse umane) punerii in pratica a ideii.

Unirea face puterea!

2 COMENTARII

 1. Pentru mulți români din RM evenimentele din 1917-1918 sunt un mister și au un caracter dubios, punînd sub semnul întrebării cercetările diferitor istorici, care n-au prezentat destule argumente ca să demonstreze că au dreptate. Ei cred că românii forțat au intrat Basarabia, au suprimat cu cruzime rezistența localnicilor și au obligat Sfatul Țării să semneze Actul Unirii, informația fiind luată desigur de pe wikipedia rusă.

  Deci, ce eu propun:
  O cercetare istorică, ce presupune găsirea și culegerea articolelor de ziar, jurnale, periodice din timpul acela din ambele maluri ale Prutului, fotografiilor și a documentelor oficiale, precum Scrisoarea Sfatului Țării către guvernul român cu cerere de ajutor.
  Astfel, vom lumina evenimentele din acei ani cu argumente incontestabile.

  Ce e necesar:
  Resurse umane – avem nevoie de persoane în București, Cluj-Napoca, Chișinău și în alte orașe cu universități, arhive istorice, și biblioteci, care o să poată să acceseze documentele necesare, de dorit profesori.
  Timp – o perioadă indefinită, depinde de cît de repede o să putem strînge documentele.
  Bani – nu știu.
  Materiale – o pagină web unde să postăm documentele culese, voință și dorință de lucru.
  Altele – documentele trebuie neapărat să fie fotografiate, de dorit în rezoluție mare, nu doar să fie copiat conținutul lor.

  PS:
  Eu de-amu am propus așa ceva la Acțiunea2012, dar mi se pare că nu am redat coerent ideea, așa că mai postez și aici 🙂

 2. Sa mergem în licee. Elevii sa propună ora speciala despre Basarabia. Daca ideea vine de la profesori se poate considera propaganda, dar sunt obligați sa răspundă la întrebările elevilor. Fără întrebări de genul:Dar azi vrea sau nu Romania sa se uneasca cu Basarabia? pentru ca se duce discuția în zona politica și știm cum e politica la noi. Sa intrebe si sa afle cum s-a facut in 1918, ce se poate face azi, etc… Apoi altfel vor raspunde elevii la chemarile noastre. Pentru ca vor fi in cunostinta de cauza. Nu ma intereseaza cine a luat bac-ul anul asta… Sa le vorbim despre un ideal al tuturor romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ