Propunere de lege în România: moldovenii fără cetățenie ar putea fi angajați la muncă

0
109
  1. Propunere de lege în România: moldovenii fără cetățenie ar putea fi angajați la muncă

Patronii din România, care se plâng de o criză de forță de muncă, ar putea primi posibilitatea de a aduce mai ușor la lucru cetățeni din țări extracomunitare, ca Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, potrivit unei propuneri de lege aflate în Parlament, scrie startupcafe.ro.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30439/Propunere-de-lege-%EEn-Rom%E2nia-moldovenii-f%C4%83r%C4%83-cet%C4%83%C8%9Benie-ar-putea-fi-angaja%C8%9Bi-la-munc%C4%83.htm

 

  1. Se împlinesc 28 de ani de la primul Pod de Flori peste Prut

Cu 28 de ani în urmă, pentru o perioadă scurtă de timp, între România și Republica Moldova nu a existat graniță. Cu această ocazie, pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial, frontiera româno-sovietică a putut fi traversată fără acte.

https://www.timpul.md/articol/se-implinesc-28-de-ani-de-la-primul-pod-de-flori-peste-prut-130105.html

 

  1. Dodon, făuritorul Unirii

Nu, acest articol nu este un pamflet. E mai degrabă o radiografiere a situației care s-a creat în Republica Moldova și în care fiecare are propriul rol, inclusiv președintele antiunionist Dodon.

Nu știu dacă se va reuși ca în anul Centenarului să fie puse bazele unirii Republicii Moldova cu România, cert este că momentu-i mai mult decât prielnic. Dacă va fi ratat acum, așa cum s-a întâmplat în 1991, va fi destul de greu să se revină asupra lui într-un viitor previzibil. Există practic toate componentele care fac, teoretic, posibilă, finalizarea acestui proiect, inclusiv deschiderea fără precedent a factorilor de decizie de peste Prut. Excepție face doar cadrul juridic internațional, însă istoria a arătat că acesta poate fi adaptat și post-factum. Metaforic vorbind, stelele s-au aranjat în favoarea unirii, iar acum depinde de noi cum vom folosi această oportunitate.

https://vox.publika.md/politica/dodon-fauritorul-unirii-531259.html

 

  1. În această vară, tinerii basarabeni vor putea călători gratuit cu trenul în Europa

Mii de tineri din Uniunea Europeană au ocazia, în această vară, să viziteze aproape tot continentul gratuit, cu trenul. Oferta este valabilă şi pentru tinerii români, dar și pentru tinerii basarabeni care dețin cetățenia română.

http://unica.md/monden/aceasta-vara-tinerii-basarabeni-vor-putea-calatori-gratuit-cu-trenul-europa/

 

  1. La Castelul MIMI va fi deschis un muzeu al patrimoniului naţional

Un muzeu de conservare a patrimoniului naţional, al tradiţiilor populare şi al istoricului vinicol va fi construit la Castelul MIMI.

http://tvrmoldova.md/social/la-castelul-mimi-va-fi-deschis-un-muzeu-al-patrimoniului-national/

 

  1. Spectacol folcloric la Corbi – Eveniment dedicat anului centenar

Primăria și Consiliul Local al comunei Corbi, împreună cu Căminul Cultural, organizează duminică, 27 mai, spectacolul folcloric ”Rapsodiei Păstorești”. Evenimentul este dedicat anului centenar și prilejuiește cea de-a 48-a ediției a manifestării.

https://sursata.ro/spectacol-folcloric-la-corbi-eveniment-dedicat-anului-centenar

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ