Protest al unioniştilor la Bruxelles, de Ziua Naţională a României

0
186

 

  1. Rusia: regiunea transnistreană ar trebui si aibă „un statut special într-o Moldova unitară”

Joi, la Moscova, președintele Putin a aprobat documentul intitulat Concepție de Politică Externă a Rusiei.

Rusia și-a reafirmat poziția față de efortul de rezolvare a conflictului transnistrean, spunând că regiunea separatistă trebuie să capete un statut special într-o Moldova unitară, suverană și neutră. Așa se arată în noua Concepție de Politică Externă rusească, aprobată prin decret de președintele Vladimir Putin și publicat joi la Moscova. În document se mai spune că pentru rezolvarea conflictului transnistrean trebuie păstrat actualul format de negocieri.

Noa Concepție de Politică Externă rusă condamnă printre altele continuarea extinderii Alianței Nord-Atlantice și „apropierea infrastructurii militare NATO de granițele Rusiei”.

Între timp, cu 11 zile înainte de alegerile pentru liderul regiunii transnistrene la Tiraspol a fost lansat joi un sondaj de opinie, potrivit căruia victoria din primul tur de scrutin ar reveni actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk. Sondajul, realizat de compania rusească „Global Socium Consulting”, pe un eșantion de 11 mii persoane, îl creditează pe Evgheni Șevciuk cu 52,9% dintre voturile respondenților, în timp ce Vadim Krasnoselski ar urma să acumuleze 30,4%.

http://www.europalibera.org/a/28151987.html

 

  1. Brussels Rally Urges Moldova To Join Romania

Protesters in Brussels have called for the unification of Moldova with Romania. They are worried that Moscow could have more influence over Moldova after a pro-Russian candidate won the country’s presidential runoff vote. (RFE/RL)

http://www.rferl.org/a/rally-urges-moldova-to-jjoin-romania/28150847.html

 

  1. Protest al unioniştilor la Bruxelles, de Ziua Naţională a României

De ziua României, unioniştii de pe cele două maluri ale Prutului au manifestat în centrul capitalei Europei. Tinerii din Republica Moldova şi România s-au întâlnit cu aleşi europeni, cărora le-au cerut să le susţină cauza în forul de la Bruxelles. O corespondenţă externă, de Lucian Pîrvoiu.

http://stiri.tvr.ro/protest-al-unionistilor-la-bruxelles–de-ziua-nationala-a-romaniei_81116.html

 

  1. „Moldavie, c’est la Roumanie!” – manifestație unionistă la Bruxelles de 1 Decembrie

Așa a răsunat ieri capitala europeană unde câteva sute de manifestanți veniți de pe ambele maluri ale Prutului dar și din alte țări din Europa au încercat să transmită un mesaj întregii Europe cu privire la dorința din ce în ce mai mare a acestor două țări de a deveni o singură țară precum sunt și o singură națiune.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

Printre eurodeputații români prezenți la această întrevedere s-au numărat: Mircea Diaconu, Theodor Stolojan, Doru Claudian Frunzulicică și Norica Nicolai.

http://www.stiridinbelgia.be/stiri-din-belgia/moldavie-cest-la-roumanie/

 

  1. Maia Sandu: Mass-media din Rep. Moldova este concentrată în mâinile oligarhilor. „Avem nevoie de presă independentă”

Liderul PAS Maia Sandu va cere scoaterea Consiliului Coordonator al Audiovizualului de sub control politic și modificarea legislației în domeniul mass-media pentru a nu permite concentrarea presei în mâinile unor actori politici.

Fostul ministru al educației a concluzionat că Republica Moldova are nevoie de presă independentă.

Republica Moldova se clasează pe locul 69 din 159 de state în Indicele Libertăţii Umane realizat de Cato Institute, Fraser Institute şi Liberales Institut. La capitolul libertatea presei şi libertatea exprimării, Republica Moldova are 6,53 puncte din 10. Scorul este afectat de existenţa politicilor care influenţează media şi de controlul presei.

http://infoprut.ro/45985-maia-sandu-mass-media-din-rep-moldova-este-concentrata-mainile-oligarhilor-avem-nevoie-de-presa-independenta.html

 

  1. Colaborare în domeniul forței de muncă, între România și Republica Moldova

Președintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație (CIAD), dr. Antoniu Martin, a efectuat recent o vizită în Republica Moldova.

Cu acest prilej, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice centrale, parlamentari, oameni de afaceri și jurnaliști, conturându-se noi oportunități în dezvoltarea de proiecte în multiple domenii. Discuțiile s-au focusat asupra domeniilor agriculturii, inclusiv a celei ecologice, comerțului și investițiilor directe. Unul dintre subiectele abordate, care a solicitat un mare interes, l-a reprezentat oportunitățile semnificative oferite de domeniul forței de muncă din Republica Moldova.

http://newsar.ro/colaborare-domeniul-fortei-de-munca-intre-romania-si-republica-moldova/

 

  1. Cum vrea Klaus Iohannis să se apropie de Republica Moldova: Ultima mişcare a şefului statului

Preşedintelui Klaus Iohannis i s-a reproşat de mai multe ori că nu reuşeşte să aibă o relaţie mai apropiată cu Republica Moldova. De această dată, şeful statului a făcut un pas înainte. Nicolae Timofti a fost decorat de Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Colan.

„Distincţia a fost acordată în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Moldova, pentru susţinerea parcursului democratic şi european al Republicii Moldova”, anunţă Administraţia Prezidenţială. La începutul acestui an, Nicolae Timofti i-a oferit lui Klaus Iohannis distincţia supremă a Republicii Moldova, „Ordinul Republicii”.

http://www.stiripesurse.ro/cum-vrea-klaus-iohannis-sa-se-apropie-de-republica-moldova-ultima-miscare-a-sefului-statului_1166839.html

 

  1. Traian Băsescu (PMP): Singurul obiectiv de ţară, corect, este unirea cu Republica Moldova

‘Acest obiectiv nu este unul de nerealizat, pentru că s-a demonstrat, în Europa, că cei care au vrut să se unească s-au unit, iar cei care au vrut să se despartă s-au despărţit. Germania a dorit reunificarea şi a reuşit, pentru că s-a vrut politic acest lucru. La fel, Cehoslovacia, unde Cehia s-a despărţit de Slovacia, în baza actului final de la Helsinki. De aceea, şi poporul român are dreptul la reunificare, pentru că noi şi astăzi trăim după voinţa a doi criminali, Stalin şi Hitler. Prin Pactul Ribbentrop-Molotov o bucată mare din ţară a fost alipită Uniunii Sovietice. Avem obligaţia ca în acţiunea noastră să reconstruim reunificarea ţării. Nu azi, nu mâine, dar dacă nu ne-o propunem ca obiectiv nici nu o vom face vreodată’, a afirmat Traian Băsescu, prezent la lansarea candidaţilor PMP la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/traian-basescu-pmp-singurul-obiectiv-de-tara-corect-este-unirea-cu-republica-moldova-730168.html

 

  1. Foamete și canibalism în Basarabia ocupată de ruși. Sub șenilele tancurilor lui Stalin s-au consumat atrocități înfiorătoare împotriva românilor

Autoritățile sovietice au provocat intenționat Marea Foamete, confiscând rezervele de alimente ale țăranilor. În unele raioane, procentul celor care sufereau de distrofie din cauza foametei ajungea la 80 la sută din populație.

Unul dintre cele mai crunte episoade din istoria Basarabiei s-a petrecut în anii 1946 – 1947, când această provincie românească a ajuns din nou sub ocupație rusească. Este vorba de episodul cunoscut sub numele de Marea Foamete. Aceasta a fost provocată intenționat de autoritățile de la Moscova, care aveau deja o experiență bogată în acest tip de crime, acumulată în Holodomorul din Ucraina. Populația românească din Barasabia a fost supusă intenționat înfometării, pentru a fi umilită, după ce România fusese învinsă de coaliția formată din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Uniunea Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, Marea Foamete a avut și o dimensiune care ține de registrul crimelor împotriva umanității.

http://www.romanialibera.ro/aldine/history/foto–foamete-si-canibalism-in-basarabia-ocupata-de-rusi-434546

 

  1. Unioniştii la Bruxelles de Ziua Naţională

Peste 200 de persoane au participat de 1 decembrie la o manifestaţie unionistă autorizată şi desfăşurată în faţa clădirii Comisiei Europene(Guvernul Uniunii Europene). Participanţii la eveniment au fost români stabiliţi în toate Ţările Uniunii Europene, iar cauza a fost bine primită. Bruxellul a aflat pe 1 decembrie două lucruri: că este Ziua Noastră Naţională a României şi că: Basarabia e România. întâlnirea dintre Europarlamentari şi delegaţia unionistăCei prezenţi la eveniment au avut alături o parte din Europarlamentarii României, ce au preferat să fie alături de confraţii din stradă cu ocazia Zilei Naţionale. Lor, celor prezenţi, le mulţumim de susţinere. Există şi o parte care a refuzat acest lucru, dar despre acest subiect într-un articol mai amplu despre modul în care Rusia a infiltrat Bruxellul cu proprii agenţi(probabil e cea mai importantă şi mai influentă dintre toate statele europene, procentul de spioni raportat la suprafaţă fiind cel mai mare din lume). Au fost împărţite cărţi despre Basarabia către parlamentarii europeni, în limba engleză binenţeles: o scurtă istorie aşa cum ea trebuie cunoscută de către partenerii noştri.

http://adevarul.ro/international/europa/video-unionistii-bruxelles-ziua-nationala-1_584280185ab6550cb812cd5f/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ