Protest Anti-Dodon la Reședința de Stat

0
115

 

 1. Protest Anti-Dodon la Reședința de Stat

O acțiune de protest împotriva președintelui Igor Dodon se va desfășura astăzi, înce­pând cu ora 14:30, la Reșe­din­ța de Stat.

Organizatorii protestului spun că manifestația este făcută în contextul în care șeful statului a inițiat des­fă­șu­ra­rea unui refe­ren­dum pe data de 24 sep­tem­brie 2017, în care se va cere ca cetățenii să se expună dacă doresc sau nu ca Istoria Românilor să fie studiată în școlile din Republica Moldova.

http://independent.md/protest-anti-dodon-la-resedinta-de-stat/

 

 1. PROTEST ANTI-DODON: Manifestanții se opun propunerii președintelui ca limba rusă să fie obligatorie în școli

Printre subiectele care vor face obiectul referendumului se numără și o „momeală” tipică tezei moldoveniste și agresivei politici anti-românești practicate de Igor Dodon, și anume înlocuirea disciplinei Istoria românilor cu „Istoria Moldovei”.

Manifestanţii îşi doresc să trăiască într-o țară liberă și să înveţe ce limbi străine dorim. În acelaşi timp participanţii la protest se opun ideeii lui Dodon de a propune ca limba rusă să fie limbă obligatorie în școli până în clasa 12-a.

http://www.timpul.md/articol/protest-anti-dodon-manifestanii-se-opun-propunerii-preedintelui-ca-limba-rusa-sa-fie-obligatorie-in-coli-107032.html

 

 1. La Brașov va avea loc Festivalul „Basarabia – File din Poveste“

Anul acesta Festivalul sărbătorește cei 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
În perioada 31 martie – 2 aprilie, Asociația Tinerilor Basarabeni organizează Festivalul „Basarabia – File din Poveste“, dedicat apropierii românilor de frații basarabeni de peste Prut.
Tinerii basarabeni, studenți sau elevi la Brașov, ne dau întâlnire în Piaţa Sfatului, unde vor aștepta brașovenii cu panglici tricolore dar și cu un flasmob intitulat sugestiv „Îmbrășișează un basarabean”.
Seara se va încheia la Bistro de l’Arte cu o degustare de mâncăruri tradiționale moldovenești, spune Cristina Badia, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Braşov.
Anul acesta Festivalul sărbătorește cei 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, spune viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

http://www.radiomures.ro/stiri/la-brasov-va-avea-loc-festivalul-basarabia-file-din-poveste.html

 

 1. Unirea Basarabiei cu România, marcată şi de Liga Suporterilor Stegari

Primul dintre ele a avut loc chiar luni cînd, în Piaţa Sfatului, cei de la Liga Suporterilor Stegari au întins un steag al României, cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Acelaşi steag a fost afişat şi la Stadionul Tineretului la meciul FC Braşov – Sepsi Sf. Gheorghe, care a avut loc la începutul lunii decembrie, joc contînd pentru prima etapă a returului. Liga Suporterilor a marcat evenimentul şi la meciul de luni seara dintre FC Braşov şi ASU Poli Timişoara cu un steag imens, care a fost afişat la tribuna a 2-a, dar şi cu cîteva bannere cu mesaje clare: „Basarabia e România“ şi „Vrem Unirea“.

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=sport&s_id=169310&Unirea-Basarabiei-cu-Romania-marcata-si-de-Liga-Suporterilor-Stegari

 

 1. Diaspora unionistă din Italia a marcat 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Mobilizare fără precedent a diasporei unioniste din Italia. După ce liderul Asociației Unirea, Vlad Bilețchi a fost într-o vizită de lucru în Italia, diaspora și-a unit forțele pentru a marca 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu României, transmite libertv.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/24400-2017-03-29-09-23-10.html

 

 1. Din TREI deputați care au votat împotriva unirii, ȘAPTE au fost împușcați de români!

Dar ne liniștește un singur gând – faptul că trăim în secolul tehnologiilor moderne și oricine – cui nu-i este lene – poate să caute pe Google informații legate de actul unirii din anul 1918 pentru a se convinge că sentimentele de dispreț, dușmănie și silă trebuie îndreptate spre șeful statului și întreaga sa echipă. Iar acest lucru se întâmplă în ciuda marii promisiuni a lui Igor Dodon din toamna anului trecut, când a cerut votul moldovenilor, evidențiată pe prima pagină din programul său electoral – „Voi asigura pacea”.

http://moldnova.eu/ro/din-trei-deputati-care-au-votat-impotriva-unirii-sapte-au-fost-impuscati-de-romani-14328.html/

 

 1. Satul de baștină a lui Igor Dodon a sărbătorit Ziua Unirii Basarabiei cu România

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, tună și fulgeră împotriva a tot ce este românesc în stânga Prutului, însă la el acasă, în satul Sadova, oamenii nu se opintesc în declarațiile lui. Astfel, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, gimnaziul din localitatea din care este originar Dodon a sărbătorit cu cântece și poezii patriotice actul Unirii din 27 martie 1918.

http://infoprut.ro/46854-video-satul-de-bastina-lui-igor-dodon-sarbatorit-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania.html

 

 1. Igor Dodon a semnat un decret privind organizarea unui referendum consultativ

Șeful statului, Igor Dodon își dorește să afle părerea oamenilor pe marginea a patru subiecte și anume, abrogarea legii care pune miliardul pe umerii cetățenilor, sporirea competențelor președintelui țării în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului, reducerea numărului deputaților de la 101 la 71. Și cea de-a patra întrebare pe care insistă șeful statului se referă la introducerea în instituțiile de învățământ a disciplinei ”Istoria Moldovei”.

http://www.rfi.ro/politica-94081-igor-dodon-decret-organizare-referendum-consultativ

 

 1. Recensământul unioniștilor în Moldova anului 2017

Ideea unionistă a cunoscut un reviriment în ultimii ani, când din ce în ce mai multe partide politice și asociații au început să promoveze deschis ideea unirii Republicii Moldova cu România. S-a întâmplat după ce în perioada guvernării comuniste menifestările unioniste erau reprimate.

http://moldnova.eu/ro/recensamantul-unionistilor-moldova-anului-2017-14317.html/

 

 1. Alternosfera concertează vineri la Sibiu

Alternosfera, una dintre cele mai apreciate formaţii de rock alternativ, concertează pe scena din Sibiu. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 21, în Liquid the Club.

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/alternosfera-concerteaza-vineri-la-sibiu-124840.html

 

 1. Recensământ 2014: BNS va anunța un rezultat fals privind numărul românilor din Rep. Moldova

Vineri, 31 martie, Biroul Naţional de Statistică (BNS) se pregăteşte să anunţe „rezultate falsificate” ale procesului de recensământ desfăşurat în mai 2014, se arată într-un comunicat de presă Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

„Din surse sigure, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei a aflat că la întrebarea privind etnia/naţionalitatea se va da un alt rezultat final decât cel real”, susțin liderii organizației non-guvernamentale.

Astfel, doar 7% români ar trăi în Republica Moldova, conform anunţului care va fi făcut vineri de către Biroul Naţional de Statistică.

http://infoprut.ro/46846-recensamant-2014-bns-va-anunta-un-rezultat-fals-privind-numarul-romanilor-din-rep-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ