Protest de solidaritate cu România la ambasada din Chişinău

0
120

 

  1. Mesaj de peste Prut. Maia Sandu speră ca România va păstra statul de drept

Şefa pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, şi-a exprimat miercuri încrederea că preşedintele României, Klaus Iohannis, şi întreaga societate românească „se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept”, ca reacţie la Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi de guvernul condus de Sorin Grindeanu privind codurile penale, transmite agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/mesaj-de-peste-prut-maia-sandu-spera-ca-romania-va-pastra-statul-de-drept_1177188.html

 

  1. Constantin Codreanu: E necesar un minister care să gestioneze interacțiunea dintre România și Republica Moldova

Între Republica Moldova și România există relații speciale și privilegiate și este necesar un minister separat sau măcar delegat care să gestioneze interacțiunea dintre cele două state, a declarat, miercuri, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

http://www.agerpres.ro/politica/2017/02/01/constantin-codreanu-e-necesar-un-minister-care-sa-gestioneze-interactiunea-dintre-romania-si-republica-moldova-18-33-18

 

  1. Dodon: Problema Transnistriei şi Găgăuziei a apărut din cauza lui Ghimpu şi a celor care doresc Unirea cu România şi vor să aducă NATO în Moldova

Se pare că preşedintele Igor Dodon a găsit problema care a stat la baza declanşării conflictului armat din stânga Nistrului din 1992. Acesta afirmă că războiul a fost provocat de politicieni precum Mihai Ghimpu şi cei care şi-au dorit atunci Unirea cu România şi care astăzi vor să aducă NATO în Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dodon-problema-transnistriei-gagauziei-aparut-cauza-ghimpu-celor-doresc-unirea-romania-vor-aduca-nato-moldova-video-1_5890bdee5ab6550cb8fa3da4/index.html

 

  1. Declaraţie: Doi deputaţi români condamnă încălcările asupra libertăţii presei din Moldova

Matei Dobrovie şi Constantin Codreanu, deputaţi în Parlamentul român, trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte presiunile exercitate de autorităţile şi politicienii din R. Moldova asupra jurnaliştilor de investigaţii, considerând presa moldovenească ca fiind hiperoligarhizată.

http://epochtimes-romania.com/news/declaratie-doi-deputati-romani-condamna-incalcarile-asupra-libertatii-presei-din-moldova—257012

 

 

  1. CSJ a remis dosarul „Băsescu contra Dodon” la Judecătoria Centru din Chişinău

Curtea Supremă de Justiţie a decis să remită Judecătoriei Centru din Chişinău, dosarul în care ex-preşedintele României, Traian Băsescu, contestă decizia Preşedintelui Republicii Moldova de a-l lipsi de cetăţenia moldovenească.  Anunţul a fost făcut de Andrei Bivol, avocatul lui Băsescu.

 

https://crimemoldova.com/news/politika/csj-a-remis-dosarul-b-sescu-contra-dodon-la-judec-toria-centru-din-chi-in-u/

 

 

 

  1. România clocotește

Revolta faţă de decizia de aseară Guvernului român de a modifica Codurile Penale prin ordonanţe de urgenţă s-a întins rapid de la Bucureşti în toată ţara. Din Baia Mare la Piteşti, de la Timişoara la Constanţa, oamenii din marile oraşe au ieşit din case să strige puterii că nu li se pare normal să schimbe Codul Penal şi să pregătească legea graţierii colective. Nemulţumirea a crescut şi mai mult când mulţimea a aflat ca Ordonanţa a fost publicată rapid în Monitorul oficial.

 

http://www.jc.md/video-romania-clocoteste/

 

 

 

  1. Protest de solidaritate cu România la ambasada din Chişinău

 

„NU injustiţiei, DA corectitudinii” – sub acest generic se va desfășura un protest care va avea loc miercuri în faţa ambasadei României de la Chişinău în semn de solidaritate cu manifestaţiile anti-corupţie de la Bucureşti. 

http://infoprut.ro/46455-protest-de-solidaritate-cu-romania-la-ambasada-din-chisinau.html

 

 

  1. Nu aduce anul ce aduce înfrățirea: Luncavița din Tulcea sare în ajutorul localității Colibași din Cahul

 

4000 de euro vor fi oferiți de localitatea Luncavița, județul Tulcea, pentru satul cu care se înfrățește, Colibași, raionul Cahul. Banii sunt destinați construirii unei săli polivalente de sport.

http://infoprut.ro/46458-nu-aduce-anul-ce-aduce-infratirea-luncavita-din-tulcea-sare-ajutorul-localitatii-colibasi-din-cahul.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ