Protest la București și Chișinău împotriva declarațiilor scandaloase ale ambasadorului SUA în Rep. Moldova

0
135
 1. Protest la București și Chișinău împotriva declarațiilor scandaloase ale ambasadorului SUA în Rep. Moldova

Proteste față de declarațiile ambasadorului SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, vor avea loc concomitent la București și Chișinău, marți, la ora 10:00.

Protestul de la București se va desfășura concomitent cu o manifestație stradală la Chișinău. De la ora 10:00, chișinăuenii vor protesta în fața ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, cerând retragerea de urgență a lui James D. Pettit din funcția de reprezentant al diplomației americane la Chișinău.

http://infoprut.ro/45048-protest-la-bucuresti-si-chisinau-impotriva-declaratiilor-scandaloase-ale-ambasadorului-sua-in-rep-moldova.html

 

 1. Protest la București: Oamenii îi vor aduce lui Pettit cărți de istoria românilor

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează o acțiune de protest față de declarațiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, referitoare la identitatea populației din stânga Prutului. Evenimentul va avea loc marți, ora 10:00, la Fântâna din Piața Universității.

http://www.timpul.md/articol/protest-la-bucureti-oamenii-ii-vor-aduce-lui-pettit-cari-de-istoria-romanilor-96975.html

 

 1. Spargem cercul vicios!

Deci Unirea.TV va funcționa precum Europa Liberă: va crea programe de televiziune și radiodifuziune pe care le va livra pe mai multe frecvențe.

Astăzi, suntem aproape de finalul primei etape din proiectul nostru: finalizăm studiourile din București și Chișinău și începem să livrăm conținut pe canale din Republica Moldova. Mai avem nevoie de colectarea a 5500 de euro pentru dotarea corespunzătoare a celor două studiouri apoi vom începe emisia: pas cu pas, post cu post. Primul va fi 10TV (o inițiativă a ziarului TIMPUL în colaborare cu noi), apoi urmează Național FM Cultural, Radio Datina și altele, locale sau naționale. Puteți dona pe site-ul www.unirea.tv sau direct la sediul redacției TIMPUL (strada Alexandru cel Bun 144, Chișinău).

http://www.timpul.md/articol/spargem-cercul-vicios-96871.html

 

 1. Îndemnul către Unire – Sfatul Ţării 2! Basarabia trebuie salvată!

Ar fi o eroare gravă în istoria naţiunii române în cazul dacă unirea Basarabiei cu România nu se va produce până în anul 2018. Acest lucru trebuie realizat nu numai pentru o necesitate istorică, dar pentru o necesitate vitală în existenţa unui popor cu aceleaşi origini de limbă vorbită, tradiţii, cultură.

http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/08/29/indemnul-catre-unire-sfatul-tarii-2-basarabia-trebuie-salvata/

 

 1. Asociaţia „Camarazii” a Armatei României, donații pentru copiii orfani din Cărpineni

Asociaţia „Camarazii” a Armatei României, prin intermediul Asociației „Tradiţia Militară” din România, a distribuit pe 26 august donații pentru copiii din Școala de tip internat pentru copiii orfani și ramași fără îngrijirea părinților din localitatea Cărpineni, raionul Hîncești. Cadourile au constat în reviste, cărți pentru copii și rechizite școlare.

http://infoprut.ro/45042-asociatia-camarazii-a-armatei-romaniei-donatii-pentru-copiii-orfani-din-carpineni.html

 

 1. Viceprim-ministru al Republicii Moldova: Unirea este inevitabilă și necesară

Viceprim-ministrul pentru probleme sociale al Republicii Moldova Gheorghe Brega consideră că la o privire lucidă asupra destinului Republicii Moldova poate fi lesne de concluzionat că unirea cu România este inevitabilă și necesară.

http://infoprut.ro/45046-viceprim-ministru-al-republicii-moldova-unirea-este-inevitabila-si-necesara.html

 

 1. Adrian Năstase pune tunurile pe Ambasadorul SUA de la Chişinău: ‘Ce mama naibii’

Adrian Năstase nici măcar nu îi pronunţă numele Ambasadorului SUA, dar îl face praf într-o postare extrem de dură pe propriul blog. „Ambasadorul american la Chisinău – nu-i dau numele pentru că nu este relevant – a pierdut o excelentă ocazie să tacă. El a vrut să fie pentru o clipă Kissinger. Să rezolve toate problemele istorice de la granita răsăriteană a Rusiei prin câteva fraze. Nu stiu ce efect va fi avut speech-ul său la Chisinău dar, sigur, i-a dat o lovitură dură colegului său, ambasadorul american de la Bucuresti. Nu cred că ar trebui realizat acum un sondaj de opinie privitor la sentimentele pro-americane ale românilor. „, scrie Năstase.

http://www.stiripesurse.ro/adrian-nastase-pune-tunurile-pe-ambasadorul-sua-de-la-chisinau-ce-mama-naibii_1149175.html

 

 1. Deputat de la Chișinău, către ambasadorul Pettit: Ați ofensat impardonabil un neam, cel românesc

Declarațiile suprinzătoare și deja contestate atât la Chișinău, cât și la București, ale ambasadorului SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, potrivit căruia Republica Moldova nu este România, au stârnit și revolta deputatului liberal-democrat Maria Ciobanu. 

Prin afirmația Dvs, precum că Moldova nu este România, ați ofensat impardonabil un neam, cel românesc, o fărâmă de țară, ruptă cu sila din trupul României și așezată, vorba bătrânului cronicar, în calea tuturor relelor”, a scris Maria Ciobanu pe rețeaua de socializare Facebook.

http://infoprut.ro/45047-deputat-de-la-chisinau-catre-ambasadorul-pettit-ati-ofensat-impardonabil-un-neam-cel-romanesc.html

 

 1. Replica lui Dorin Chirtoacă ambasadorului SUA la declarația despre unire: Hotarul de la Prut trebuie dat jos o dată și pentru totdeauna

„Domnule ambasador, domnule președinte al SUA (actual și viitor) Basarabia e România, iar hotarul de la Prut trebuie dat jos o dată și pentru totdeauna!”, a scric Chirtoacă pe rețelele de socializare, atașând comentariului și un filmuleț video cu discursul președintelui SUA Ronald Reagan, susținut la Berlin, la Poarta Brandenburg, pe 12 iunie 1987.

http://www.realitatea.md/replica-lui-dorin-chirtoaca-ambasadorului-sua-la-chi-inau-la-declara-ia-despte-unire-hotarul-de-la-prut-trebuie-dat-jos-o-data-i-pentru-totdeauna_44427.html

 

 1. REACȚIE // Mihai Ghimpu către ambasadorul american: Republica Moldova nu are nicio șansă fără Țara Mamă – România

Drumul european al Republicii Moldova trece prin București!

Declarațiile domnului ambasador sunt și mai discutabile, mai ales că vin în contextul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Este nefericit și incorect din partea unui ambasador să sugereze viitorilor candidați politici ce proiect identitar ar trebui să își asume.

http://www.pl.md/libview.php?l=ro&idc=78&id=6765&t=/Presa/tiri/REACIE-Mihai-Ghimpu-catre-ambasadorul-american-Republica-Moldova-nu-are-nicio-ansa-fara-ara-Mama-Romania/

 

 1. TRAIAN BĂSESCU: Declarația ambasadorului american ESTE UN AFRONT GROSOLAN ADUS ISTORIEI ROMÂNIEI!

Nu ştiu dacă James Pettit exprimă punctul de vedere al SUA, dar ambasadorul tocmai a reuşit să aştearnă cel puţin un strat gros de nedumerire şi poate sămânţa neîncrederii României în SUA. 
Declaraţia Ambasadorului James Pettit este de fapt un afront gosolan adus Istoriei României.
O reacţie oficială şi clarificatoare a României în relaţia cu SUA este obligatorie.”

http://www.evz.ro/traian-basescu-declaratia-ambasadorului-american-este-un-afront-grosolan-adus-istoriei-romaniei.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ