Protest la Tiraspol

0
62

Autoritatile transnistrene au arestat cinci cetateni pentru incercarea de a organiza o actiune de protest la Tiraspol

Cel putin cinci persoane au fost arestate de autoritatile transnistrene, duminica, la Tiraspol, pentru ca au facut apeluri publice de a participa la un miting de protest impotriva politicii regimului instaurat si de izolare a regiunii, informeaza Agentia DECA-press.
Conform Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului in Moldova, numarul si lista exhaustiva a persoanelor arestate nu este cunoscut si, tinand cont de accesul limitat in teritoriu, exista pericolul ca mai multe persoane sa fie disparute. Persoanele respective au fost arestate pentru ca
Cele cinci persoane arestate, potrivit presei de la Tiraspol, sunt membrii partidului comunist din Transnistria, printre care se numara si liderul formatiunii – Oleg Horjan.
Observatorii Comitetului Helsinki din regiune au semnalizat ca cei arestati au fost supusi torturilor, inclusiv prin electrosoc, cu scopul de a-i obliga sa se autoincrimineze.
DECA-press precizeaza ca rapoartele internationale in domeniu apreciaza ca in regiunea transnistreana se atesta in fiecare an multiple incalcari ale dreptului omului.
http://www.deca.md/?cat=transnistria&id=4

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ