Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din Republica Moldova

0
138
  1. George Simion: “Dodon înseamnă întoarcerea la epoca Voronin, represiuni împotriva a tot ce este românesc”

Venirea lui Igor Dodon pe scaunul de preşedinte al Republicii Moldova înseamnă o întoarcere în “epoca lui Voronin”, consideră liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion. Unionistul este de părere că „șansele de a realiza unirea prin voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului ar fi fost mult mai mari dacă ajungea Maia Sandu președinte”.

http://infoprut.ro/45870-george-simion-dodon-inseamna-intoarcerea-la-epoca-voronin-represiuni-impotriva-tot-ce-este-romanesc.html

 

  1. Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din Republica Moldova

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău dar şi în afara ţării pentru a protesta faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru a cere repetarea turului al doilea al scrutinului.

http://www.mediafax.ro/externe/proteste-la-chisinau-si-in-diaspora-pentru-repetarea-turului-al-doilea-al-alegerilor-din-republica-moldova-galerie-foto-video-15985829

 

  1. Republica Moldova: Proteste la Chișinău și în diasporă pentru repetarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale

Dar nu numai la Chișinău protestează cetățeni moldoveni. Moldoveni stabiliți în peste 20 de orașe din întreaga lume au anunțat pentru duminică flashmob-uri față de modul de organizare a scrutinului, la care mii de oameni n-au putut vota în data de 13 noiembrie din cauza numărului insuficient de buletine de vot la secțiile din străinătate.

Flashmob-urile organizate de către cetățenii moldoveni vor începe aproximativ la aceeași oră. Astfel, ei se vor aduna în orașele Mestre, Treviso, Padova, Bologna, Roma, Bolzano, Milano, Torino și Trento din Italia; în Barcelona și Madrid, în Spania; la Londra, în Marea Britanie; la Dublin, în Irlanda; la Bonn și Berlin, în Germani; la Bruxelles, în Belgia; la Paris, în Franța; la Suceava, Cluj-Napoca și București, în România; la Horsens și Copenhaga, în Danemarca; în capitala statului Luxemburg; în Amsterdam, în Olanda, și la Geneva, în Elveția.

https://www.agerpres.ro/externe/2016/11/20/republica-moldova-proteste-la-chisinau-si-in-diaspora-pentru-repetarea-celui-de-al-doilea-tur-al-alegerilor-prezidentiale-14-38-28

 

  1. PROTESTE de AMPLOARE la Chișinău împotriva președintelui Dodon

Manifestanţii cer invalidarea rezultatelor alegerilor şi repetarea turului doi de scrutin. Printre alte revendicări ale protestatarilor figurează demisia preşedintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, şi a ministrului de externe, Andrei Galbur, mai multe secţii de votare peste hotare în cazul repetării turului doi de scrutin, declanşarea unui dosar penal care ar examina fraudele comise la alegerile din 13 noiembrie şi pedepsirea celor vinovaţi.

Preşedintele Mişcării Civice ‘Tinerii Moldovei’, Anatol Ursu, i-a îndemnat pe manifestanţi să nu se lase antrenaţi în eventuale provocări.

http://www.stiripesurse.ro/proteste-de-amploare-la-chisinau-impotriva-presedintelui-dodon—foto_1164508.html

 

  1. EDIȚIE SPECIALĂ 10TV – PMAN | Tinerii Moldovei contestă alegerea lui Dodon

În direct la 10 TV, prezentatorii  Dorin Galben și Irina Staver analizează cu invitații protestul organizat de Tinerii Moldovei, astăzi 20 noiembrie 2016.

http://www.timpul.md/articol/ediie-speciala-10tv—pman-%7C-tinerii-moldovei-contesta-alegerea-lui-dodon-100531.html

 

  1. 13 ţări europene vor fi marcate astăzi de protestele moldovenilor din diasporă

Mai multe oraşe europene vor fi marcate astăzi de protestele moldovenilor faţă de fraudarea scrutinului prezidenţial. Diaspora R. Moldova cere anularea alegerilor, dar şi demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Potrivit organizatorilor, mitingurile vor avea loc în 13 ţări, respectiv în 23 de oraşe, precum şi la Chişinău, transmite jurnal.md.

Alegătorii nemulţumiţi vor ieşi în stradă în Moldova, Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Belgia, Irlanda, Franţa, Luxembrug, România, Danemarca, Olanda şi Elveţia. Organizatorii protestelor anunţă că scopul mitingurilor este să-şi exprime profunda nemulţumire faţă de faptul că alegerile au fost fraudate, să protesteze faţă de faptul că le-au fost încălcate drepturile constituţionale, să ceară Curţii Constituţionale să ia atitudine, dar şi să-şi manifeste solidaritatea cu moldovenii de acasă.

http://www.jc.md/13-tari-europene-vor-fi-marcate-astazi-de-protestele-moldovenilor-din-diaspora/

 

  1. Zeci de tineri moldoveni au protestat la Suceava cerând repetarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

Zeci de tineri moldoveni au participat, duminică seara, la un marş de protest pe străzile municipiului Suceava, solicitând repetarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi demiterea Comisiei Electorale Centrale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

http://www.mediafax.ro/social/zeci-de-tineri-moldoveni-au-protestat-la-suceava-cerand-repetarea-alegerilor-prezidentiale-din-republica-moldova-foto-15986017

 

  1. Basarabenii din Iasi au iesit in strada ca sa protesteze impotriva alegerii lui Igor Dodon in functia de presedinte

Ziua de 20 noiembrie 2016 a fost desemnata o zi a iesirii in strada, o zi de protest general impotriva alegerii lui Igor Dodon in functia de presedinte al Republicii Moldova. Iasi, Chisinau, Roma, Bologna, Montreal, Paris, Tallin, Sydney, Cleveland, Dubai – sunt doar cateva dintre orasele in care spiritul civic a unit basarabenii. In acest sens, toate marile orase din dreapta Prutului s-au solidarizat cu ideea protestului, Iasul la fel, a iesit in strada, reunind cateva zeci de studenti basarabeni, care spun clar si tare: NU DODON.

http://www.bzi.ro/basarabenii-din-iasi-au-iesit-in-strada-ca-sa-protesteze-impotriva-alegerii-lui-igor-dodon-in-functia-de-presedinte-galerie-foto-581382

 

  1. Liderul separatist de la Tiraspol, împotriva lui Dodon: Federalizarea e irațională

Liderul separatist al regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk, nu este de acord cu planul socialistului Igor Dodon, de federalizare a Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/45867-liderul-separatist-de-la-tiraspol.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ