Proteste la Chişinău, în sprijinul manifestaţiilor din România

0
166
  1. Mii de copii basarabeni participă la Caravana limbii române din sudul Republicii Moldova care este în plină desfășurare

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2017, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, derulează cea de-a doua ediție a proiectului „Caravana limbii române în Sudul Basarabiei”.

Programul cuprinde un turneu al Teatrului Muzical – Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul cu spectacolele de teatru pentru copii „Nunta lui Tândală”, „Un suflet pentru o păpușă” și „Cartierul Latin”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/23937-2017-02-03-10-08-21.html

 

  1. „Forum de afaceri bilateral Republica Moldova – România”

Forumul de afaceri bilateral Republica Moldova – România s-a bucurat de prezența unui număr de peste 30 de companii din România, din judeţele reprezentate de președinții de camere de comerț prezenți la eveniment. De asemenea, la forum au participat peste 50 de companii din Republica Moldova. Agricultura, industria de construcţii, industria alimentară, turism şi industria auto reprezintă domeniile de interes ale acestui forum.

http://ccir.ro/2017/02/03/forum-de-afaceri-bilateral-republica-moldova-romania/

 

  1. Proteste la Chişinău, în sprijinul manifestaţiilor din România

Un miting de protest are loc la această oră în centrul capitalei, fiind organizat de Platforma Demnitate și Adevăr, la care s-au alăturat și reprezentanți ai formațiunii ”Partidul Nostru”.

Acțiunea se vrea una de solidaritate cu protestele în masă din orașele României, împotriva ordonanțelor de urgență adoptate de guvernul de la București, conform timpul.md. La acțiune participă câteva zeci de persoane care scandează împotriva guvernării din România, dar și a celei din Republica Moldova. Protestatarii cer demisia ambelor guverne și pedepsirea celor vinovați de corupție, în special a celor implicați furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

http://www.stiripesurse.ro/proteste-la-chisinau-in-sprijinul-manifestatiilor-din-romania-video_1177788.html

 

  1. Bulgarii și moldovenii, în stradă în semn de solidaritate cu românii

Manifestații de solidaritate cu românii, în două țări vecine: Republica Moldova și Bulgaria. Două evenimente pe Facebook au fost create pentru a protesta față de Ordonanță de Urgență 13/2017.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/bulgarii-si-moldovenii-in-strada-in-semn-de-solidaritate-cu-romanii-662704

 

  1. LIVE TEXT: Chișinăul se solidarizează cu Bucureștiul: „Două state, aceiaşi hoţi”

19:45: În jur de 200 de persoane s-au adunat la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, în semn de solidaritate cu protestele care au cuprins România în ultimele 4 zile. 

http://independent.md/foto-si-video-romanii-au-iesit-din-nou-strada-moldovenii-anunta-protest-de-solidaritate/

 

  1. PROTESTE ANTI-GRATIERE – ZIUA A PATRA: Lumea REVINE in PIATA VICTORIEI! Ce se intampla in TARA si DIASPORA!

Romania se confrunta cu cele mai mari proteste de strada dupa evenimentele din decembrie ’89, din cauza scandalului declansat in justitie. Vineri, 3 februarie, este a patra zi consecutiva de cand romanii au ales sa iasa in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de decizia Guvernului Grindeanu a modifica, printr-o ordonanta de urgenta, Codurile Penale.

http://www.mondonews.ro/proteste-anti-gratiere-ziua-a-cincea-lumea-revine-in-piata-victoriei-ce-se-intampla-in-tara-si-diaspora-live-text-si-video/

 

  1. Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (Camera Deputaților),Constantin Codreanu

Deputatul Constantin Codreanu a depus, joi, 2 februarie 2016, un număr de 14 amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Majoritatea amendamentelor vizează proiecte destinate Ministerului Afacerilor Externe, întrucât, apărarea drepturilor, libertăților și demnității românilor de pretutindeni reprezintă o prioritate majoră pentru parlamentarul Constantin Codreanu.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2017/02/03/comunicat-de-presa-presedintele-comisiei-pentru-comunitatile-de-romani-din-afara-granitelor-tarii-camera-deputatilor-constantin-codreanu-13-51-43

 

  1. Firmele din Iași vor să bată palma cu cele din Rep. Moldova

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a participat miercuri la deschiderea Expoziţiei „Fabricat în Moldova” de la Chișinău. Evenimentul, care se desfăşoară la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldoexpo”, găzduieşte şi o secţiune „Fabricat în Iaşi”, organizată ca urmare a parteneriatului stabilit la finalul anului 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova.

http://stirimd.net/?p=11507

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ