Prutul ne unește

0
82
  1. Schimbați balada!

În cei peste zece ani, de când am cunoscut R. Moldova, m-a fascinat mereu felul în care electoratul pro-estic s-a mobilizat la vot.

Unioniștii au ratat multe șanse. De data aceasta, Constantin Codreanu, baciul moldovean venit din afara culoarelor politicii moldovenești, trebuie să adune cât mai multe voturi și să le strice calculele celorlalți, care vor să ne omoare, ATENȚIE: pe noi, nu pe el, pentru că el stă bine mersi și în Parlamentul de la București.

Asta e singura șansă să facem Unirea în 2018. E timpul să fim și noi, o dată în viață, disciplinați și uniți.

https://www.timpul.md/articol/schimbai-balada-130638.html

 

  1. Lupta pentru românism în Aluatu

Ultima școală cu predare în limba română din raionul Taraclia, care se află în satul Aluatu, riscă să se închidă. Chiar dacă 10 din cele 26 de sate din raion poartă nume româneşti, fapt ce demonstrează că acestea au fost întemeiate de moldoveni, copiilor românilor basarabeni din aceste localităţi nu li se respectă dreptul de a studia în limba lor maternă. Încet, dar sigur, politica de rusificare şi-a atins ţinta în această regiune – în majoritatea şcolilor din raion se învaţă în rusă. Unica instituţie şcolară cu predare în română, cea din Aluatu, se va închide, dau alarma profesorii, din cauza dezastrului care a pus stăpânire pe şcoală. Nu și până ieri, salvarea a venit de peste Prut. Un om de afaceri din Galați va pune umărul la reabilitarea instituției de învățământ cu predare în limba română.

https://10tv.md/2018/05/18/video-lupta-pentru-romanism-in-aluatu/

 

  1. Prutul ne unește

După 26 de ani de independență Iurie Leancă se interesează de reabilitarea podurilor de peste Prut. În fața Comisarul European pentru politica regională Corina Crețu, Leancă își asumă proiectul de reconstrucție a celor 14 poduri de peste Prut distruse de sovietici. Un plan similar cu cel al deputatului Constantin Codreanu care a propus încă anul trecut reabilitarea Podurilor care fac legătura dintre România și Republica Moldova.

https://10tv.md/2018/05/18/video-prutul-ne-uneste/

 

  1. Încă două grădinițe din Chișinău vor fi reparate cu sprijinul României

Grădinițele nr. 145 și nr. 26 din sectorul Buiucani al Chișinăului vor fi renovate cu sprijin financiar din partea României. Lucrările de reparație la cele două instituții preșcolare au demarat, iar Guvernul de la București a alocat în acest sens câte un milion de lei pentru fiecare.

http://infoprut.ro/50032-inca-doua-gradinite-din-chisinau-vor-fi-reparate-cu-sprijinul-romaniei.html

 

  1. Constantin Codreanu, la sfat cu cetățenii în sat la Mihai Ghimpu

Candidatul PUN la Primăria Chișinău a profitat de ultimele ore ale campaniei electorale pentru a merge în satul de baștină al lui MIhai Ghimpu – Colonița.

Dintr-o imagine postată pe facebook de Vlad Țurcanu, omul de încredere al lui Codreanu, observăm că cei doi stau la sfat cu oamenii pe care îi întâlnesc în calea lor.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/31125/Constantin-Codreanu-la-sfat-cu-cet%C4%83%C8%9Benii-%C3%AEn-sat-la-Mihai-Ghimpu.htm

 

  1. APELUL unui lider de partid, în ajunul alegerilor de duminică: „Fără sprijinul României, Chișinăul, ca și întreaga R. Moldova, sunt sortite să zacă în sărăcie și insecuritate cu iluzia accederii în UE”

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, îndeamnă locuitorii Chișinăului să iasă duminică, pe 20 mai, la urne și să-și dea votul pentru candidatul Constantin Codreanu ca „să evităm căderea capitalei în mâinile forțelor oligarhicie sau rușești”.

http://www.ziarulnational.md/apelul-unui-lider-de-partid-in-ajunul-alegerilor-de-duminica-fara-sprijinul-romaniei-chisinaul-ca-si-intreaga-r-moldova-sunt-sortite-sa-zaca-in-saracie-si-insecuritate-cu-iluzia-accederii-in-ue/

 

  1. Caravana Centenarului Filmului Românesc a ajuns la Soroca

Ieri în incinta Palatului de Cultură publicul sorocean a urmărit filmul documentar „Blestemul ariciului”,eveniment organizat în cadrul Caravanei Centenarului Filmului Românesc.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31084/Caravana-Centenarului-Filmului-Rom%C3%A2nesc-a-ajuns-la-Soroca.htm

 

  1. Pavel Filip, Republica Moldova: România, avocatul nostru în UE

România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova pe platforma europeană pentru că este ţara care înţelege cel mai bine realităţile de aici, a declarat premierul moldovean Pavel Filip.

https://www.dcnews.ro/pavel-filip-republica-moldova-romania-avocatul-nostru-in-ue_592713.html

 

  1. Zilele Literaturii Române la Chișinău

Sunt periculoși. Sunt scriitori. Și sunt vii. Sunt căutați pe 22-26 mai 2018 în Chișinău și Bălți. Poti fi văzuți la Cocoșul Roșu, la Muzeul Național de Artă, la Zentrum, la Universitatea de Stat din Moldova, la Librăria din Centru, la Universitatea de Stat din Bălți. https://www.observatorcultural.ro/stire/zilele-literaturii-romane-la-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ