PSD şi-a nominalizat candidatul pentru Estul Europei si Asia: Tudor Panţâru

0
63

Partidul Social Democrat (PSD) din România a aprobat candidatura judecătorului moldovean Tudor Panţâru pentru alegerile din 30 noiembrie în Parlamentul României. „Tudor Panţâru are carieră internaţională bogată. Este apreciat profesional în străinătate şi în România. Am decis să depunem candidatura Domniei sale în speranţa că vom câştiga alegerile în colegiul pentru Europa de Est şi Asia şi vom avea un deputat din R. Moldova în Parlamentul României”, a declarat secretatul general al formaţiunii, europarlamentarul Titus Corlăţean.

Noua legislaţie electorală română prevede, în premieră, posibilitatea alegerii parlamentarilor din afara ţării. Circumscripţia pentru românii din străinătate include patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi doua colegii pentru Senat, delimitate în funcţie de zona geografică. Tudor Panţâru a fost judecător la Misiunea ONU în Kosovo, preşedinte al Camerei Speciale a Curţii Supreme din Kosovo şi judecător internaţional la Curtea Constituţională din Bosnia Hertzegovina-Sarajevo, precum şi fost reprezentant al Republicii Moldova la Curtea Europeană de la Strasbourg si deputat în Parlamentul Republicii Moldova 1990-1994, care a votat independenţa Republicii Moldova.

Candidatura judecătorului Panţâru este susţinută şi de către Partidul Liberal Democrat din Moldova. “Tudor Panţâru are o pregătire profesională remarcabilă şi o atitudine civică verificată în cele mai complicate momente ale istoriei noastre moderne. PLDM îşi exprimă convingerea că Tudor Panţîru va apăra în cel mai eficient mod opţiunile şi interesele cetăţenilor noştri în Parlamentul României şi va contribui la accelerarea procesului de  integrare europeană autentică a Republicii Moldova”, se remarcă într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Ulterior, şi Partidul Democrat din Moldova „a salutat decizia PSD România privind desemnarea lui Tudor Panţâru drept candidat pentru alegerile în Parlamentul României, urmare a mai multor consultări dintre preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, şi Secretarul general al Partidului Social-Democrat din România, Titus Corlăţean, petrecute în luna august curent”.

Potrivit Agerpres, al treilea partid ca importanţă din România, “PNL ar putea nominaliza drept candidat un apropiat al liberalilor moldoveni”, care ar putea fi liderul PNL de la Chişinău, Vitalia Pavlicenco.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ