PSL afirma ca rechemarea Ambasadorului Eugen Carpov de la Bruxelles denota o criza in relatiile cu UE

0
77

„Rechemarea din functie a Ambasadorului Moldovei de la Bruxelles Eugen Carpov, unul din cei mai buni diplomati ai tarii, denota ca relatia Moldovei cu Uniunea Europeana nu este cea mai buna si este un efect al politicii neeficiente de integrare a tarii in UE”, a apreciat Oleg Serebrean, liderul Partidului Social Liberal (PSL), intr-o conferinta de presa sustinuta, luni, la Agentia INFOTAG.

„Se stie ca, la finele anului 2006, Carpov a adresat Presedintelui Moldovei, Vladimir Voronin un memoriu in care isi exprima atitudinea negativa fata de politica de integrare, dusa de Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene. Acest fapt l-ar fi suparat pe ministrul Andrei Stratan, care i-a cerut lui Voronin sa-l demita de Carpov din functia de ambasador. Nu stim cine va fi noul ambasador al Moldovei la Bruxelles, dar faptul ca unul din cei mai buni ambasadori a fost rechemat da dovada ca relatiile Moldovei cu UE sint in criza si ca avem probleme serioase la acest capitol, chiar daca oficial se vorbeste ca acestea ar fi foarte bune”, a opinat Serebrean.

El a mentionat ca inrautatirea relatiilor moldo-romane din ultima vreme este un indiciu asupra crizei de imagine in care se afla Partidul Comunistilor din R.Moldova; ca alegerile din Gagauzia au dovedit faptul ca „comunistii pierd si increderea electoratului alolingv” si ca „in acest context, ei au lansat si o campanie antiromaneasca cu scopul de a recistiga simpatia electoratului vorbitor de limba rusa, in contextul in care se apropie alegerile locale”.

Serebrean a spus ca aceasta tactica a PCRM este una extrem de gresita, iar R.Moldova, in aceasta situatie, risca sa piarda nu doar sustinerea Romaniei, dar si cea a Uniunii Europene. „Romania este al saptelea stat din UE dupa importanta si ar putea influenta intr-un fel sau altul situatia Moldovei in comunitatea europeana”, a mai declarat liderul PSL.

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43517

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ