PSL ar putea cere amânarea datei alegerilor locale generale.

0
59

Partidul Social Liberal (PSL) ar putea cere amânarea datei alegerilor locale generale ºi relansarea campaniei electorale dacã ºi în urmãtoarele 2 sãptãmâni, campania va derula cu abateri serioase de la normele legale, a declarat sâmbãtã, 28 aprilie, liderul PSL Oleg Serebrian, în cadrul unei conferinþe de presã, desfãºuratã la Agenþia de Presã „Info-Prim Neo”.
Serebrian crede cã acestei solicitãri se vor alãtura ºi reprezentanþii altor formaþiuni politice, fiind susþinutã ºi de observatorii internaþionali. Este posibil ca ºi CEDO sã punã multe semne de întrebare în legãturã cu modul de desfãºurare a campaniei, în special în ceea ce priveºte cazul Miºcãrii „Acþiunea Europeanã”, care nu a fost înregistratã pentru a participa la alegeri.

Liderul PSL a declarat cã, deja o lunã de zile, campanie este compromisã ºi viciatã destul de serios, iar modul de desfãºurare a ei este absolut intolerabil.

Serebrian a ma i declarat cã ºtie sigur cã preºedintele Voronin a primit semnale de la reprezentanþi ai unor misiuni diplomatice importante din Chiºinãu, potrivit cãrora s-ar putea ca rezultatele alegerilor sã nu fie recunoscute. Unele formaþiuni politice se gândesc deja la acþiunile pe care trebuie sã le organizeze în iunie, într-un asemenea caz.

Printre încãlcãri, a fost menþionat comportamentul consiliilor electorale de circumscripþie din localitãþile din municipiul Chiºinãu care, potrivit sursei citate, în fiecare zi schimbã regulile de joc. Potrivit lui Serebrian, membrii acestora cautã diferite motive, ca nevalabilitatea actelor, lipsa procurii etc., pentru a tergiversa înregistrarea candidaþilor. În localitãþile în care candidaþii comuniºtilor nu sunt primii pe listã, se încearcã diferite tertipuri pentru eliminarea din campanie a celor înregistraþi înaintea lor. De asemenea, Serebrian a reclamat presiuni masive din partea organelor de forþã ºi concedierea activiºtilor de p artid, faptul cã ºi anumite tipografii nu doresc sã primeascã comenzile formaþiunilor de opoziþie etc. „O astfel de campanie nu s-a întâlnit în R. Moldova din momentul declarãrii Independenþei”, a concluzionat liderul PSL.

Preºedintele staffului naþional al PSL, Igor Klipii a susþinut ideea cã membrii consiliilor de circumscripþie interpreteazã absolut abuziv Codul electoral pentru a hãrþui ºi demoraliza candidaþii electorali.

Alegerile locale generale vor avea loc la 3 iunie curent.

Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ