PSL şi AMN îl susţin pe Chirtoacă în turul doi de scrutin

0
55

Luni, ora 12.55. Bătălia din turul doi dintre Dorin Chirtoacă şi Veaceslav Iordan pentru fotoliul de primar general de Chişinău a început. UNIMEDIA a solicitat opinia mai multor lideri de partide ca să afle cum apreciază rezultatele alegerilor din Chişinău şi pe care dintre candidaţi va susţine în turul doi.

Igor Klipii, Partidul Social Liberal (PSL) a menţionat că „partidul pe care-l reprezint va susţine în turul doi candidatul din partea opoziţiei. În scurt timp, vom reveni cu un comunicat oficial, în care vom preciza poziţia noastră oficială referitor la alegerile generale locale din 3 iunie”.

Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat următoarele: „PNL nu are încă o poziţie oficială. Trebuie să ne întâlnim cu colegii de partid şi să decidem dacă Partidul Liberal are sau nu nevoie de voturile „comuniştilor” din alte partide politice (făcând aluzie la declaraţia lui Dorin Chirtoacă de aseară din cadrul dezbaterii televizate de la Euro TV – nota UNIMEDIA). Actuala campanie electorală este compromisă. Partidele de opoziţie nu au avut acces egal la mass-media, iar dezbaterile televizate au fost o bătaie de joc. Ca rezultat, oamenii s-au divizat între cei care au susţinut comuniştii şi cei care l-au susţinut pe Chirtoacă.”

Leonid Bujor, candidatul din partea Alianţei Moldova Noastră, a declarat aseară în cadrul unei intervenţii telefonice la Moldova 1că „AMN va susţine reprezentantul partidelor democratice (Dorin Chirtoacă – n.r.) în turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului de Chişinău”.

Vladimir Filat, candidatul Partidului Democrat (PD), a declarat: „Alegerile locale generale au fost fraudate cu mult înainte de această campanie. Plus, în perioada electorală au fost comise abuzuri la adresa concurenţilor electorali, iar preşedintele Voronin a intervenit flagrant în favoarea lui Veaceslav Iordan. Este evident că rezultatul acestor alegeri este unul anti-comunist şi este în perfectă corelare cu mesajul nostru în campanie. Referitor la turul doi, pot spune că nu îmi pot schimba mesajul, care a fost unul împotriva guvernării. Cu siguranţă că nu-l vom sprijini pe Iordan. Voturile pe care le-am obţinut aparţin cetăţenilor şi doar ei vor putea decide pe cine vor sprijini în al doilea tur de scrutin. Acum aştept o ofertă de la Dorin Chirtoacă. Dânsului i-a revenit o povară mare. Cu cât mai repede va veni această ofertă, cu atât mai bine va fi pentru municipiul Chişinău.”

Partidul Democraţiei Sociale încă nu are o poziţie oficială, iar reprezentanţii Partidului Popular Creştin Democrat nu au răspuns la apelurile noastre telefonice.

Sursa: Unimedia

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ