PUNTE DE CĂRȚI PESTE PRUT! Câte strângem? 20 000!

1
97

Zilele acestea se încheie cu succes o nouă coletă națională de cărți în limba română pentru Basarabia! Strângem 20.000!

Unirea nu se face cu vorbe! Decât dacă vorbele sunt frumos legate în cărți de valoare pentru cultura română. Școlile, liceele, universitățile și bibliotecile din Republica Moldova au nevoie de carte românească. Și de aceea coaliția de ONG-uri Acțiunea 2012 a lansat campania „Carte românească pentru Basarabia”!

SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) a hotârăt să se alăture. Timp de 2 săptămâni, în universitate s-au strâns aproximativ 500 de cărți de la studenți, profesori și de la Editura Comunicare. Studenții s-au gândit să ceară sprijin și altor instituții.

Cel mai important contributor este de departe Monitorul Oficial. Regia Autonomă „Monitorul Oficial” a donat pentru Basarabia peste 450 de albume de artă, toate noi, în valoare de 10 000 de lei!

Foarte important a fost și sprijinul Editurii Alcor cu cele 100 de cărți noi, constând în beletristică, istorie și albume de artă. Și Librăria Mihai Eminescu a răspuns afirmativ, donând peste 100 de cărți. Așa cum ne-a obișnuit, Institutul Frații Golescu a contribuit cu alte 100 de cărți din toate domeniile. Nu în ultimul rând, Editura Corint a donat 40 de volume de o mare însemnătate.

Voluntari, studenți, universități, edituri și librării colaborează pentru Basarabia. Punte de cărți peste Prut este un adevărat îndemn la solidaritate care atinge problema unității naționale în cel mai concret mod. Retrasăm puntea unirii în cuget și simțiri a patriei noastre care este limba română. Mult a fost, puțin a rămas!

carte-romaneasca-basarabia

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentŢara către copiii ei
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ