R. Moldova are şanse să participe în proiecte regionale, finanţate din banii alocaţi României de către Comisia Europeană

0
55

Comisia Europeana a aprobat săptămâna curentă transferul către România al avansului de 2% din fondurile structurale, echivalentul a aproximativ 330 de mln euro, a declarat ministrul român al dezvoltării, Laszlo Borbely, citat de presa de la Bucureşti.

Potrivit ministrului, în 16 august va avea loc prima şedinţă a Comitetului de monitorizare a Programului Operaţional Regional, în care se va discuta despre axele prioritare, precum îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, îmbunătăţirea infrastructurii sociale, asistenţa tehnică.

Ministrul a reamintit şi cele 11 programe de cooperare teritorială europeană, în valoare de 16 mlrd euro, dintre care României îi revin circa 300-400 de mln euro. Este vorba despre programe de cooperare, în perioada 2007-2013, cu Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia şi Serbia, la care se adaugă o serie de programe de cooperare transnaţională între state din Europa de Sud-Est, precum şi un proiect de colaborare în regiunea bazinului Mării Negre.

Proiectele se vor derula între autorităţile publice din statele partenere şi vor fi finanţate doar daca vor exista cel puţin doi beneficiari implicaţi, câte unul de fiecare parte, a mai spus ministrul, precizând că unele programe se află în stadii avansate ale negocierilor, iar proiectele de cooperare vor putea fi depuse anul viitor.

http://www.info-prim.md/?x=&y=9785

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ