R. Moldova va primi asistenţă din partea Comisiei de la Veneţia la reforma constituţională

0
53

Delegaţia moldovenească la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia Gianni Buquicchio şi secretarul adjunct, Thomas Markert, în cadrul căreia s-a anunţat că instituţia va sprijini Republica Moldova în reforma constituţională, a declarat marţi, preşedintele delegaţiei la APCE, Ana Guţu.

Buquicchio a mai fi declarat că Comisia de la Veneţia susţine necesitatea unei reforme constituţionale în Republica Moldova şi că va întreprinde o vizită în Republica Moldova la 24 februarie.
Ea a mai anunţat că delegaţia moldovenească a avut o întrevedere cu noul preşedinte al APCE, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că prima sa vizită oficială în această funcţie o va întreprinde în Republica Moldova.
La APCE din luna aprilie va fi examinată situaţia instituţiilor democratice din Republica Moldova, în baza următorului raport de monitorizare. Misiunea principală în prezent este de a obţine statutul de post-monitorizare, a menţionat Guţu, adăugând că o asemenea misiune este realizabilă.
Reprezentanţii delegaţiei moldoveneşti la APCE au respins, de asemenea, acuzaţiile opoziţiei comuniste de faptul că aceasta a fost aleasă într-un mod nedemocratic, deoarece majoritatea parlamentară a refuzat să-l voteze pe liderul comuniştilor, Vladimir Voronin în componenţa delegaţiei.

Sursa: Politik

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ