R. Moldova vrea în Europa, dar fără România.(parerea unui comunist)

0
49

R. Moldova vrea să se integreze în Uniunea Europeană, dar nu cu România, a declarat, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei ruseşti „Nezavisimaia Gazeta” şeful diplomaţiei moldoveneşti, Andrei Stratan.

Potrivit interviului publicat în ediţia de luni, 16 aprilie, a „NG”, Stratan a declarat că „dorinţa noastră (a RM – n.n.) de a ne integra în structurile europene nu trebuie interpretată ca o aspiraţie de a ne integra cu România”.

Ministrul de Externe a spus că R. Moldova va continua dialogul politic şi cu România, şi cu UE, inclusiv în ceea ce priveşte problema legată de ceea ce Stratan a numit „speculaţiile în jurul dorinţei cetăţenilor moldoveni de a obţine cetăţenie română”.

Potrivit aceleiaşi surse, Stratan a mai declarat că autorităţile moldovene vor continua să insiste asupra semnării de către R. Moldova şi România a Tratatului politic de bază, precum şi a Tratatului privind graniţa de stat dintre cele două state. „Din păcate, până la ora actuală, noi nu am primit un răspuns oficial clar referitor la refuzul României de a semna aceste două documente politice”, a mai declarat ministrul moldovean de Externe Andrei Stratan în interviul acordat publicaţiei ruseşti „Nezavisimaia Gazeta”.

Sursa: Reporter.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ