Radio România şi Radio Moldova şi-au dat mâna

1
71

Ieri a fost semnat acordul de colaborare dintre Societatea Română de Radiodifuziune şi Radio Moldova. Timp de doi ani, vor avea loc schimburi de experienţă între jurnaliştii din Republica Moldova şi frecvente duplexuri între Radio Moldova şi studiourile regionale şi naţionale ale Radiodifuziunii din România.

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Maria Ţoghină, a menţionat că, atunci când două radiodifuziuni îşi dau mâna, singurii câştigători sunt ascultătorii. „Este un proiect extrem de amplu. Înainte de a semna acordul, am avut discuţii concrete, proiecte care au devenit realitate mai repede decât ne-am fi imaginat şi care au fost bine primite atât în România, cât şi în Republica Moldova”.
„Am realizat împreună, în ultima lună, duplexuri, interviuri, primite foarte bine de ascultătorii din România şi din R. Moldova. Dorim ca, prin consultanţă specifică, să-i ajutăm pe colegii noştri din Moldova să definitiveze şi un proiect de digitalizare a arhivelor şi a fonotecii de aur. Pe viitor, vom mai avea duplexuri între Radio Moldova şi studiourile noastre regionale şi naţionale”, a declarat directorul general SRR.

O altă prioritate a acordului este extinderea frecvenţelor Radio Moldova pe piaţa mediatică din România. Acordul prevede stagii privind schimbul de experienţă cu câte 25 de jurnalişti de la Radio Moldova, care vor pleca la Bucureşti şi în alte centre, iar tot atâţia din România vor veni în R. Moldova. „Îi putem primi la stagii de pregătire, care vor cuprinde întâlniri cu jurnaliştii noştri, efectuarea unor stagii de familiarizare cu tehnologiile moderne, activitatea pe teren, elaborarea unor materiale în comun pentru a fi difuzate pe post”, a specificat Ţoghină. „Probabil, vom avea şi alte surprize, ca, de exemplu, un maraton radiofonic comun, în care să transmitem o oră de la Bucureşti, iar alta – de la Chişinău, pentru ca ascultătorii să poată asculta succesiv emisiunile celor două posturi de radio”.

Constantin Marin, preşedintele Companiei „Teleradio-Moldova”, şi-a exprimat convingerea că ceea ce este scris în acord va fi fructificat cu interes de ambele părţi. „Trebuie să fim în serviciul publicului nostru şi vrem să fim cât se poate de competitivi”, a menţionat el.

autor: Nelly Gâştemulte, Timpul

1 COMENTARIU

  1. imi creste inima sa aud astfel de lucruri firesti si sper ca in curand tvr sa patrunda iar in casele noastre ,a tuturor .nu lasati sa vina o guvernare pro-ruseasca sa ne rapeasca nationalitatea ,limba si fiinta romaneasca .luptati cu toate mijloacele pe care le aveti la dispozitie!

LĂSAȚI UN MESAJ