Radio Vocea Basarabiei ajunge și în dreapta Prutului

0
145

RVB_Tecuci Emisiunile postului de radio Vocea Basarabiei vor fi retransmise şi în dreapta Prutului.

Un prim pas în acest sens a fost făcut prin semnarea unui acord de colaborare a instituţiei cu postul de Radio Tecuci.

Directorul postului de radio Tecuci, Cristian Pohrib, spune că stabilirea unor punţi informaţionale între cele 2 maluri ale Prutului este o modalitate ca problemele românilor din Basarabia să fie cunoscute şi de către politicienii de la Bucureşti. Radio Tecuci urmează să retransmită zilnic o emisune informativă şi una de analiză produsă de postul de radio VB, astfel că şi cel din urmă va face auzite pe teritoriul basarabean emisuni realizate de echipa „Radio Tecuci”. Potrivit lui Cristian Pohrib, la momentul semnării acordului de colaborare între cele 2 instituţi media, mai multe posturi regionale din dreapta Prutului şi-au anunţat intenţia de a prelua această idee.

La rîndul său, directorul postului de radio Vocea Basarabiei, Veaceslav Ţîbuleac, susţine că şi-a dorit stabilirea unor parteneriate media peste Prut încă de la fondarea postului pe care îl conduce.

Radio Tecuci difuzează 24 din 24 de ore. Comform unui sondaj realizat la nivel naţional, radio Tecuci a fost plasat pe primul loc în rîndul posturilor FM de radio din Moldova de peste Prut şi pe locul 7 din România.

În cadrul aceluiaşi eveniment, desfăşurat sîmbătă la Tecuci, a fost semnat şi un protocol de colaborare între centrul Transfrontalier de Conexiune şi Asociaţia Europeană de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”. Cele 2 ONG-uri au convenit să realizeze studii şi cercetări în domeniile de cooperare dintre România şi RM în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Vocea Basarabiei va restransmite înregistrarea de la evenimentul semnării acordurilor mâine, în cadrul unei ediţii speciale, cu începere de la ora 15.

În perspectivă apropiată Vocea Basarabiei urmează să semneze acorduri de colaborare şi cu alte posturi de radio din dreapta Prutului, din localităţi precum Galaţi, Bârlad şi Iaşi.

www.voceabasarabiei.net

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ