Rareș Bogdan: „Să avem un singur model de ţară: MAREA UNIRE a tuturor românilor”

0
137
  1. Rareș Bogdan: „Să avem un singur model de ţară: MAREA UNIRE a tuturor românilor”

Românii au fraţi, sunt aproape, dar atât de departe. Să fim mari, domnule Iohannis! Să fim în stare să avem un vis pe care imperiile ni l-au interzis! Să credem în ceva! Să credem măcar în ceva! Să nu ne lase din nou istoria repetenţi, abonaţi la dispreţul celor care au ştiut să-şi negocieze avantajele. Asumaţi-vă, domnule Iohannis, unirea din vis, şi poate mâine vom putea să facem paşi să o atingem! Să avem un singur model de ţară: MAREA UNIRE a tuturor romanilor. Să fie acesta continuarea acelui teribil „stop şi de la capăt”! Să fie alt capăt, domnule preşedinte! Să fie startul de la care ne vor ierta generaţiile pierdute, fugite, pentru că 26 de ani ne-am bătut joc de potenţialul nostru! Sa nu ne mai fie frica sa gândim si sa acționăm major”, mai scrie Rareș Bogdan.

http://www.realitatea.net/rare-bogdan-sa-avem-un-singur-model-de-tara-marea-unire-a-tuturor-romanilor_1957223.html

 

  1. Unirea face puterea. 50 de basarabeni s-au înfrățit cu tot atâția români

Tinerii din Republica Moldova au fost primiţi cu zâmbete şi ospitalitate de cei 50 de români cu care s-au înfrăţit.

„Este absolut grozav și ma bucur foarte mult. Sunt onorat sa fiu frate cu voi și sunt fratele vostru. Va salut cu drag, va multumesc din tot sufletul”, a spus Rareș Bogdan.

http://www.realitatea.net/unirea-face-puterea-50-de-basarabeni-s-au-infra-it-cu-tot-ata-ia-romani_1957153.html

 

  1. Sute de turişti din Chişinău vin la Iaşi pentru plimbare și cumpărături

Iaşiul a devenit destinaţia ideală de plimbare şi de cumpărături pentru moldovenii de pe peste Prut. Weekend de weekend, ei trec graniţa însoţiţi de un ghid, vizitează principalele obiective turistice din Capitala Moldovei, şi îşi încheie ziua cu o şedinţă de cumpărături la mall.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Turisti+Chisinau

 

  1. Statul comun România + Republica Moldova

Ce vreau azi e să vă împărtășesc o mirare mare venită din partea diplomatului străin. I-am explicat că noi, atunci când vorbim de Unire, ne referim la două state independente, care, democratic, vor înființa un stat nou. E o realitate dură: la fel ca și minoritățile care cred că după Unire vor fi alungați de pe plaiurile Moldovei, nici cei străini nu cunosc faptul că temeiul luptei noastre nu are ca finalitate anexări sau pretenții teritoriale, ci pe libertate, democrație, voință populară și pe șanse egale de transmitere a mesajului. Acestea sunt valori ale întregii lumi civilizate și noi, prin definiție suntem un popor european și parte a acestei lumi libere.

http://www.timpul.md/articol/statul-comun-romania-%2B-republica-moldova-94683.html

 

  1. Moldova, subiect de discuție între peședintele României și cel al Poloniei

În ceea ce privește Republica Moldova și Ucraina, cei doi oficiali au convenit să rămână ”într-un contact strâns pentru a putea interveni prompt ori de cate ori e nevoie”.

La rândul său, oficialul polonez a afirmat că discuțiile cu Klaus Iohannis au vizat consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova.

http://www.radiochisinau.md/r_moldova_subiect_de_discutie_intre_pesedintele_romaniei_si_cel_al_poloniei-35507

 

  1. Iohannis: Voi promulga legea privind acordarea împrumutului pentru R. Moldova

„În ce privește Moldova, putem să facem foarte multe și facem, începând de la granturi pentru a trece peste iarnă, ceea ce am făcut, până la renovări, reparații, modernizări în grădinițe, în școli, dotări în biblioteci. Facem consiliere pentru Armata Moldovei. Avem colaborări instituționale de foarte multe feluri. România este dispusă să se implice în investiții în Republica Moldova și, pentru a ajunge până acolo, noi suntem dispuși chiar să oferim un împrumut în condiții foarte avantajoase, împrumut pe care l-a discutat Parlamentul deja anul trecut. Din motivele foarte bine cunoscute, politice, am ajuns până acest an, dar voi promulga acea lege și atunci Guvernul va putea efectiv și operativ repede să acorde acel împrumut după ce negociază foarte clar condițiile”, a menționat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

http://www.radiochisinau.md/iohannis_voi_promulga_legea_privind_acordarea_imprumutului_pentru_r_moldova-35512

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ