Raspunsul lui Putin dupa alegirile parlamentare pentru imigrantii din Basarabia

1
118

Putin Views Russian Arms On Display At ExpoDe la 1 ianuarie 2015, cetățenii moldoveni, la fel ca și ceilalți cetățeni străini care vor merge să lucreze în Federația Rusă, vor avea la dispoziție doar 30 de zile pentru a-și legaliza aflarea pe teritoriul Rusiei.

În acest timp, ei vor trebui să susţină examenele de cunoaștere a limbii, istoriei și legislației ruse, să treacă comisia medicală şi să perfecteze toate actele.

Anterior, termenul de perfectare a actelor era mult mai lung. Cei care vor depăși cele 30 de zile stabilite de lege vor primi amenzi usturătoare – de la 10, la 15 mii de ruble.

Reprezentanții Congresului Diasporei Moldovenești la Moscova își exprimă temerile că cetățenii moldoveni nu vor reuși să se încadreze în cele 30 de zile.

„Cel mai probabil, oamenii vor aştepta eliberarea actelor formând cozi imense. Migranţii riscă să nu se încadreze în termenele necesare, deoarece 30 de zile pot să nu fie destule pentru a perfecta toate actele. Dar cu probleme mai mari pot să se confrunte acei migranţi moldoveni care nu vor susţine din prima examenul privind cunoașterea limbii ruse, istoriei şi bazele legislaţiei ţării. Fără o pregătire, doar persoane numărate vor putea susține examenele. Există riscul ca, din această cauză, oamenii iarăşi să ajungă să activeze ilegal, iar pentru încălcarea legislaţiei migraţionale s-au înăsprit şi mai mult pedepsele”, a avertizat președintele Congresului Diasporei Moldovenești la Moscova, care face apel către concetăţeni să înceapă din timp să adune actele necesare şi să se pregătească de susţinerea examenului.

sursa:Ziarul National

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ