Răzvan Voncu: Trebuie să spunem răspicat cetăţeanului Republicii Moldova şi că România susţine necondiţionat Basarabia

0
222

Trebuie să spunem răspicat cetăţeanului Republicii Moldova şi că România susţine necondiţionat Basarabia, dar atât. Nu există interese ascunse ale statului român în legătură cu actuala Republică Moldova. Pragmatic vorbind, România trăieşte deja în altă lume. E stat membru al UE şi NATO, a reînceput să se dezvolte, are ritmuri înalte de creştere economicä şi, deşi are în comtinuare destule probleme, greul a cam trecut. Ideea că un stat de nivelul şi dezvoltarea României unelteşte pentru a pune mâna pe dezastrul din Basarabia e demnă de tenebrele KGB-ului din Tiraspol.

Sunt convins cä basarabenii înşişi ştiu asta. Dorinţa lor de apropiere de Uniunea Europeană nu e rezultatul unui complot, al României sau al unor astre neprecizate, ci al nemulţumirii crescânde cu privire la situaţia lor. Şi la absenţa oricărei perspective.

De altfel, când recurgi la ameninţarea cu bau-baul războiului civil, e limpede că nu ai (şi nici nu ai avut niciodată) vreo soluţie. Una concretă, care să-i ajute pe oameni – indiferent de etnia lor – să-şi plătească facturile, să se îmbrace şi să mănânce cumsecade. Măcar atât.

Şi, dacă nici măcar atât nu poţi, cu ce tupeu pretinzi să vorbeşti în numele cetăţenilor?

Citeste mai mult: adev.ro/o6jldu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ