Redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile. O astfel de propunere va fi înaintată la București

0
179

 

  1. Redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile. O astfel de propunere va fi înaintată la București

Senatorul român Viorel Badea va înainta un proiect de lege prin care cetățenia română ar putea fi redobândită în termen de 30 de zile, imediat după ieșirea din vacanță a parlamentarilor de la București, potrivit infoprut.ro, citat de UNIMEDIA.

Decizia a fost anunțată la Chișinău, în cadrul ședinței Biroului Politic al Partidului Național Liberal din România în Republica Moldova.

O astfel de procedură vine după consultările cu organizația PNL Republica Moldova și reprezentanții societății civile de pe malul stâng al Prutului, în urma reclamațiilor referitoare la procesul greoi de redobândire a cetățeniei române și a modului în care se încearcă anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

http://unimedia.info/stiri/redobandirea-cetateniei-romane-in-termen-de-30-de-zile–o-astfel-de-propunere-va-fi-inaintata-la-bucuresti-118034.html

 

  1. Rareș Bogdan: „Să avem un singur model de ţară: MAREA UNIRE a tuturor românilor”

Eu am un singur crez, Romania şi, cu toată exagerarea, mai rămâne să fiu arestat pentru asta”, scrie Rareș Bogdan, într-un comentariu incendiar pe Facebook.  „Ne este interzis să fim români, suntem doar ocazional solidari. Suntem cumplit de solidari cu cauza altora, dar a noastră ne este necunoscută.

Nu avem niciuna. Domnule Iohannis, aţi lansat ideea făuririi unui model de ţară.

Poate ultimul. Sper că ultimul, sper că vom şti, cumva, să ne urnim.

http://newslist.ro/rares-bogdan-sa-avem-un-singur-model-de-tara-marea-unire-a-tuturor-romanilor/

 

  1. ADMITERE LICEU 2016: România oferă pentru cetăţenii moldoveni 1570 de burse pentru învăţământul preuniversitar

Absolvenții din Republica Moldova care doresc să studieze în învăţământul preuniversitar, universitar şi postuniversitar din România vor putea să depună actele, începând de astăzi, la comisiile care vor activa în Republica Moldova.

Pentru anul de studii 2016-2017, România oferă pentru cetăţenii moldoveni 1570 de burse pentru învăţământul preuniversitar; 3190 de burse – studii superioare și 700 de burse master.

http://www.romaniatv.net/romania-ofera-pentru-cetatenii-moldoveni-1570-de-burse-pentru-invatamantul-preuniversitar–cate-burse-pentru-studii-superioare_303125.html

 

  1. România, interesată să investească în Republica Moldova

România este interesată să-și sporească investițiile în Republica Moldova, a declara vineri într-o conferință de presă noul ambasador al acestei țări la Chișinău, Daniel Ioniță. Totodată, el a menționat că și Republica Moldova trebuie să continue reformele.

http://www.evzmd.md/economic/267-economie/43842-romania,-interesata-sa-investeasca-in-republica-moldova.html

 

  1. Klaus Iohannis: Voi promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova

După discuţiile de la Summit-ul NATO, Klaus Iohannis a reiterat susţinerea pe care Moldova o are din partea României şi a afirmat că va promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova.

http://epochtimes-romania.com/news/klaus-iohannis-voi-promulga-legea-privind-acordarea-imprumutului-pentru-republica-moldova—249561

 

  1. Republica Moldova cere ajutorul NATO pentru a obţine retragerea forţelor ruse din Transnistria

Intervenind în cadrul summitului NATO care a avut loc în perioada 8-9 iulie la Varsovia, Salaru a subliniat ca în pofida statutului sau neutru înscris în Constitutie, Republica Modova se vede implicata „într-o confruntare deschisa non-militara”. Potrivit acestuia, prezenta trupelor ruse în Transnistria ramâne „o sursa permanenta de îngrijorare”.

http://www.realitatea.net/republica-moldova-cere-ajutorul-nato-pentru-a-obtine-retragerea-fortelor-ruse-din-transnistria_1957488.html

 

  1. 25 de profesori de limbă română din Cernăuți, la pregătire în România

25 de profesori de limbă română din regiunea Cernăuți, Ucraina, vor participa la un curs de formare susținut de cadre didactice din România.

http://infoprut.ro/44652-25-de-profesori-de-limba-romana-din-cernauti-la-pregatire-in-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ