Reflecţii despre concertul Limbii Române de anul acesta

0
55

LUCRURI BUNE VOR VENI PENTRU CEI CE AU RĂBDARE…

Pe 31 august 2007, la Bucureşti, a avut loc a doua ediţie a concertului Limbii Române, menit a-i păstra vii în conştiinţa românilor pe fraţii lor din străvechiul pământ românesc al Basarabilor.

Evenimentul a început cu o întârziere de două ore din cauza problemelor tehnice ale firmei care asigura sunetul. Cu siguranţă nu suntem nişte profesionişti într-ale concertelor, dar nu calitatea sunetului sau luminile strălucitoare sunt cele care au contat la sfarsit ci faptul că, încet-încet, românii, în special tinerii, încep să se deştepte, să reînvie spiritul naţional şi ideea de patriotism, disociată total de factorul politic.

Astfel, în următoarele 5 ore, Katana, Huliganii, Dagga, sek93, Nimeni Altu’, Bucium, Brugner, Veritasaga, Travka şi Altar au transmis mesajele lor în diferite forme, unele chiar inedite, entuziastul public prezent a putut învăţa puţină istorie şi a descoperit o bucăţică de libertate într-o Piaţă simbol pentru istoria recentă a României.

Mulţumim tuturor celor care au făcut campania „Basarabia pământ românesc” şi concertul Limbii Române posibile. De la cei care au cumpărat tricouri sau şepci până la cei care au lipit afişe ale campaniei în peste 45 de oraşe. De la „noii golani” până la „vechii golani” din Asociaţia 21 DECEMBRIE sau Consiliul Mondial Român. De la toate trupele prezente pe scenă anul acesta până la cele de anul trecut, care au fost şi acum cu sufletul alături de noi, şi până la Bitză, care a acceptat să meargă la Chişinău pentru cauza românismului.
Şi, nu în ultimul rând, tuturor românilor de peste Prut care nu au uitat cine sunt şi de unde vin.
Voi toţi sunteţi ROMÂNIA.

  nimeni altu sek93 BRG Brugner Veritasaga travka limba romana Travka Teo peter jr Altar Basarabia Altar Doru Maries tricou Basarabia romania si Basarabia
Basarabeni concert muzica limba noastra romanism solidaritate cu Basarabia romanitate romani roman romanesc tricolor basarabia pamant romanesc ziua limbii concertul limbii romane dagga basarabia concertul limbii romane ziua limbii romane 31 august ziua limbii romane 31 august ziua limbii romane 31 august ziua limbii romane 31 august

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ