REFERENDUM Modificare Constituție. 1 MILION de semnături pentru UNIREA cu Republica Moldova

0
174
  1. REFERENDUM Modificare Constituție. 1 MILION de semnături pentru UNIREA cu Republica Moldova

Președintele asociației unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a susținut declarații de presă în fața aeroportului internațional „Traian Vuia” din Timișoara, unde a anunțat planurile de a strânge un milion de semnături pentru demararea procedeului de revizuire a Constituției României pentru a se referi explicit la unirea cu Republica Moldova.

În cazul în care revizuirea Constituției ar fi dusă la bun sfârșit în sensul urmărit de unioniști, textul din preambul ar include o frază despre reunificare, inspirată de Constituția germană dinaintea reunificării din 1990: „Experții noștri constituționaliști, atât de la Chișinău, cât și de la București lucrează la fraza finală a preambulului Constituției care să prevadă libertatea poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki din 1975, într-o frază similară cu cel din constituția Germaniei”.

https://www.dcnews.ro/referendum-modificare-constitu-ie-1-milion-de-semnaturi-pentru-unirea-cu-republica-moldova_588460.html

 

  1. Referendum pentru unire. Campanie de semnături pentru modificarea Constituției României

Peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar au demarat o campanie de strângere de semnături pentru un referendum care să  permită unirea Republicii Moldova cu România. Organizatorii își propun să obțină peste un milion de semnături, care vor fi strânse în România, Republica Moldova, dar și în diaspora.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/referendum-pentru-unire-campanie-de-semnaturi-pentru-modificarea-constitutiei-romaniei-914774

 

  1. Comuna Iurceni, raionul Nisporeni, a semnat Declarația de Unire cu România

Comuna Iurceni din raionul Nisporeni a semnat Declarația de Unire cu România. Documentul simbolic a fost semnat de către întreg Consiliul Comunal, un grup de voluntari de război participanți la războiul ruso-moldovenesc din 1992 și de către alți locuitori ai comunei.

Amintim că până la ora actuală peste 160 de localități și trei raioane din Republica Moldova au semnat documentele simbolice prin care cer revenirea în granițile firești ale României Mari.

https://www.deschide.md/ro/stiri/social/29558/Comuna-Iurceni-raionul-Nisporeni-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire-cu-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Parlamentar al României: Rep. Moldova trebuie să părăsească CSI

Deputatul Constantin Codreanu a prezentat miercuri o declarație politică privind necesitatea ca Republica Moldova să părăsească CSI, după modelul Georgiei și Ucrainei.

http://infoprut.ro/49815-parlamentar-al-romaniei-rep-moldova-trebuie-sa-paraseasca-csi.html

 

  1. Legea Centenarului Marii Uniri are verde din partea președintelui României

Legea Centenarului Marii Uniri a fost promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis. Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea acestei legi, solicitare care a fost aprobată de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Potrivit legii privind Centenarul, pentru perioada 2019 – 2020, Guvernul României va elabora anual, până la data de 30 noiembrie a anului anterior, Programul Naţional de Aniversare a Centenarului, aferent anului următor, care se aprobă prin hotărâre a Executivului.

https://10tv.md/2018/04/18/video-legea-centenarului-marii-uniri-are-verde-din-partea-presedintelui-romaniei/

 

  1. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, participă la Conferinţa „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”

Cea de-a III-a ediţie a conferinţei „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018” va avea loc în perioada 18-20 aprilie 2018. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 19 aprilie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

http://tvrmoldova.md/centenar/ministrul-pentru-romanii-de-pretutindeni-natalia-elena-intotero-participa-la-conferinta-patrimoniul-cultural-romanesc-centenar-2018/

 

  1. Unirea se poate face prin modificarea Constituţiilor României şi Republicii Moldova

Reunirea celor două maluri româneşti ale Prutului poate fi realizată şi fără votul în Parlamentul celor două state sau în baza unui referendum. Unirea se poate face şi prin modificarea Constituţiei României şi Republicii Moldova. Iniţiativa aparţine liderilor unionişti, care au anunţat astăzi iniţierea unei campanii de strângere a unui milion de semnături, în acest sens.

http://tvrmoldova.md/actualitate/unirea-se-poate-face-prin-modificarea-constitutiilor-romaniei-si-republicii-moldova/

 

  1. Moscova defilează în estul Republicii Moldova în timp ce Chişinăul tace

Moscova defilează în estul Republicii Moldova în timp ce Chişinăul tace. Militarii din grupa operativă a trupelor ruse fac repetiţii în stânga Nistrului pentru paradă de 9 mai în regiunea transnistreană. Ministerul de externe spune că nu are informaţii în acest sens, prin urmare nu are nicio reacţie.

http://tvrmoldova.md/actualitate/moscova-defileaza-in-estul-republicii-moldova-in-timp-ce-chisinaul-tace/

 

  1. O MARE PUTERE a adus în prim-plan UNIREA CU MOLDOVA. Să fie acesta SEMNALUL ISTORIC aşteptat de generaţii?

Cu ocazia prezentării oficiale a amabasadorului R. Moldova, la 6 ianuarie 2016, preşedintele Republicii Federale Germane, Joachim Gauck, a întrebat care este procentul celor de peste Prut care îşi doresc Unirea cu România.

http://evz.ro/o-mare-putere-a-adus-in-prim-plan-unirea-cu-moldova-sa-fie-acesta-semnalul-istoric-asteptat-de-generatii.html

 

  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acțiunea 2012

‘Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa’, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

https://www1.agerpres.ro/comunicate/2018/04/18/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012-13-37-05

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ