RSS Feed

Regele Mihai a vorbit despre Basarabia în discursul din Parlament

3

octombrie 25, 2011 by Românism

Regele Mihai I a declarat marţi în Parlament că nu trebuie uitaţi „românii și pământurile românești” rămase în afara teritoriului naţional şi a mărturisit că el nu vede „România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri”.

„Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați. Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna”, a spus Maiestatea Sa.

El le-a mai spus românilor că „stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume”.

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis Regele Mihai.


3 comments »

  1. Iulian spune:

    Dovada ca pana si regele tuturor (romanilor) de peste tot isi doreste reintregirea poporului..

  2. Akos spune:

    Traiasca regele Romaniei,Basarabiei,Basarabiei de Sud (Budgeak) Basarabiei de Nord (Hotin) Dobrogei de Sud,Bukovinei de Nord si Tinutului Herta – teritorii Romanesti sub ocupatie straina. Si la astea mai trebuie adaugate si Nordul Maramuresului,Transnistria si Transnistria de Nord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

ChatVorbește instant cu noi !+