Regele Mihai a fost înmormântat. România şi-a scris o nouă filă din ISTORIE

0
185
  1. Regele Mihai a fost înmormântat. România şi-a scris o nouă filă din ISTORIE

Aplauze, ovații și covoare de flori. Așa a fost condus Mihai I de la Palatul Regal la Patriarhie, apoi la trenul regal din Gara Băneasa și spre Catedrala Nouă din Curtea de Argeș. Oamenii l-au așteptat emoționați și cu flori și în gările prin care a trecut sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale.

Monarhi din aproape toate casele regale din Europa au fost prezenţi la funeraliile regelui Mihai. Prinţul Charles, Regele Juan Carlos I al Spaniei şi Regina Sofia a Spaniei, buna verișoară a regelui nostru, au fost la Palatul Regal, în sala Tronului.

În aplauzele localnicilor, cortegiul funerar s-a îndreptat spre mănăstirea Curtea de Argeş pentru slujba de înmormântare.

https://www.realitatea.net/regele-mihai-a-fost-inmormantat-romania-si-a-scris-o-noua-fila-din-istorie-filmul-complet_2128134.html

 

  1. Mihai Chirica: România este pregătită de unirea cu Republica Moldova

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat vineri, 15 decembrie, la emisiunea „Ora Basarabiei” de la Iaşi TV, că România este pregătită pentru o eventuală unire cu Republica Moldova, în pofida afirmaţiilor că ţara nu ar fi încă gata să-şi asume acest proces.

http://adevarul.ro/moldova/politica/mihai-chirica-romania-pregatita-unirea-republica-moldova-1_5a345ddb5ab6550cb83d426b/index.html

 

  1. Primarul de Iaşi: În Constituţia României trebuie să fie prevăzut că Basarabia e teritoriul României

Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că „cea mai bună strategie de ţară ar fi fost ca planul reintregirii teritoriilor româneşti să fie un plan strategic de ţară”.

În acest context, edilul e de părere că Unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie prevăzută în Constituţia română, prin stipularea faptului că Basarabia şi nordul Bucovinei sunt teritorii româneşti, relatează Adevărul Moldova.

https://www.deschide.md/ro/stiri/social/23195/Primarul-de-Ia%C5%9Fi-%C3%8En-Constitu%C5%A3ia-Rom%C3%A2niei-trebuie-s%C4%83-fie-prev%C4%83zut-c%C4%83-Basarabia-e-teritoriul-Rom%C3%A2niei.htm

 

  1. Mitropolitul Basarabiei, alături de poporul român, la trecerea în veșnicie a Regelui Mihai I al României

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, a adresat la Ambasada României la Chișinău, în scris, un mesaj în Cartea de Condoleanțe deschisă  în memoria Majestății Sale defuncte Regele Mihai I al României.

http://infoprut.ro/48918-mitropolitul-basarabiei-alaturi-de-poporul-roman-la-trecerea-vesnicie-regelui-mihai-al-romaniei.html

 

  1. CÂŞTIGĂTOR VOCEA ROMÂNIEI 2017. Cine este Ana Munteanu, tânăra din Moldova care a câştigat marele premiu la numai 16 ani

Ana Munteanu a câștigat marele trofeu Vocea României și premiul în valoare de 100.000 de euro.

Ana Munteanu vine din Chișinău, a făcut canto cinci ani, iar în prezent este elevă la liceu și ia lecții de xilofon, tobe și pian. Studiază foarte mult și toată viața ei se învârte în jurul muzicii. Moștenește talentul de la părinții ei, care au calități vocale excepționale, dar care nu au performat în acest domeniu.

http://www.romaniatv.net/castigator-vocea-romaniei-2017–cine-este-ana-munteanu–tanara-din-moldova-care-a-castigat-marele-premiu-la-numai-16-ani-video_393338.html

 

  1. Andrian Candu regretă refuzul președintelui Igor Dodon de a declara o zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria Regelui Mihai

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, a declarat că regretă refuzul președintelui Igor Dodon de a declara, la solicitarea sa, zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României. Zi de doliu a fost anunțată, însă, în mai multe localități. Într-o declarație difuzată de Parlament, Candu îl acuză pe Dodon că „marchează unele zile istorice din trecutul nostru legat de URSS, dar nu ia în considerare și alte momente istorice, care aparțin nouă celor care trăim pe acest teritoriu”. Pe 13 decembrie, spicherul moldovean a condus o delegație a Republicii Moldova, care a adus un ultim omagiu la sicriul regelui Mihai la Castelul Peleș din România.

https://www.europalibera.org/a/28921838.html

 

  1. Târgul de Crăciun din Chişinău. Feerie de sărbătoare ca în oraşele europene

Ca în poveste, aşa au descris oamenii târgul de pe strada 31 august, inaugurat aseară. Startul l-a dat premierul Pavel Filip, care i-a îndemnat pe toţi moldovenii să vină acasă de sărbători.

Feeria a început la ora 18.00, când s-au aprins luminiţele de pe brad. Molidul a fost adus tocmai din Carpaţii României, fiind un cadou din partea Guvernului de la Bucureşti.

https://www.publika.md/targul-de-craciun-din-chisinau-feerie-de-sarbatoare-ca-in-orasele-europene-foto_2989897.html

 

  1. „Când îl vedeam ne umplea inima de bucurie”. Gândurile românilor pentru Regele Mihai

De la Bucureşti la Lausanne şi de la Săvârşin la Canberra, Paris sau New York, românii din întreaga lume îşi plâng Regele.

Mulţi dintre români ştiu adevărul despre istoria Regelui Mihai de aproape 100 de ani. Mulţi îl vor afla abia de acum înainte.

Pentru toţi aceşti oameni, Majestatea Sa este România.

http://tvrmoldova.md/regele-mihai/video-cand-il-vedeam-ne-umplea-inima-de-bucurie-quot-gandurile-romanilor-pentru-regele-mihai/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ