Regele Mihai, într-un interviu acordat în 2006: „Basarabia şi Bucovina – pământ românesc!”

0
811
  1. Dezbatere la Timisoara: Unirea Basarabiei cu Romania

La Timișoara va avea loc o dezbatere despre Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul este organizat de Asociația studenților de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara (ELSA Timișoara) și poate participa orice persoană care manifestă interes față de tema propusă.

Evenimentul va avea loc în data de 18 decembrie, ora 14, în amfiteatrul A01 din incinta Universității de Vest din Timișoara.

http://www.tion.ro/dezbatere-la-timisoara-unirea-basarabiei-cu-romania/1952131

 

  1. Un nou elicopter SMURD va efectua operațiuni de salvare pentru Republica Moldova (FOTO)

Un nou elicopter SMURD va efectua în scurt timp operațiuni de salvare pentru Republica Moldova. Aparatul de zbor a fost prezentat astăzi la uzina de asamblare din Brașov, România. Aparatul de tip H135 va înlocui elicopterul, care a avut un accident de aviație la Haragâș în vara anului 2016.

https://www.publika.md/un-nou-elicopter-smurd-va-efectua-operatiuni-de-salvare-pentru-republica-moldova-foto_2989716.html

 

  1. Candu va cere lui Dodon declararea doliului național în ziua în care va fi înmormântat Regele Mihai

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, anunță că va înainta un demers în adresa președintelui Igor Dodon pentru declararea zilei de 16 decembrie ca Zi de doliu național. Un anunț în acest sens a fost făcut după ședința Biroului permanent al Parlamentului.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/23084/Candu-va-cere-lui-Dodon-declararea-doliului-na%C8%9Bional-%C3%AEn-ziua-%C3%AEn-care-va-fi-%C3%AEnmorm%C3%A2ntat-Regele-Mihai.htm

 

  1. Regele Mihai, într-un interviu acordat în 2006: „Basarabia şi Bucovina – pământ românesc!”

Defunctul rege Mihai al României, în calitate de membru al Familiei Regale a României, apoi de suveran, a fost în miezul evenimentelor din anii ’40, care au dus la ruperea de România a Basarabiei și a Bucovinei. Într-un interviu care datează din anul 2006, fostul monarh român a precizat că Basarabia şi Bucovina sunt pământ românesc.

https://deschide.md/ro/stiri/externe/23058/Regele-Mihai-%C3%AEntr-un-interviu-acordat-%C3%AEn-2006-%E2%80%9EBasarabia-%C5%9Fi-Bucovina-%E2%80%93-p%C4%83m%C3%A2nt-rom%C3%A2nesc!%E2%80%9D.htm

 

  1. România investește în calitatea învățământului Profesional din Republica Moldova

Trei birouri ale Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional din Chișinău au fost renovate cu suportul financiar al Guvernului României. Pentru aceste lucrări, dar și pentru mai multe instruiri și schimburi de experiență a specialiștilor Agenției, statul român a alocat 70 de mii de euro.

http://radiochisinau.md/romania-investeste-in-calitatea-invatamantului-profesional-din-republica-moldova—60732.html

 

  1. Crește numărul înfrățirilor între localitățile din Vaslui și Anenii Noi

Încă un pas spre Unire: satele Șerpeni și Cobusca Veche din raionul Anenii Noi s-au înfrățit cu localitățile Zăpodeni și Ferești din județul Vaslui. Acordurile semnate de edili au mărit până la 10 numărul localităţilor din raionul Anenii Noi care au semnat în ultimii ani parteneriate cu localităţi din România.

http://infoprut.ro/48899-creste-numarul-infratirilor-intre-localitatile-din-vaslui-si-anenii-noi.html

 

  1. Cartea „Blocați în labirint”, lansată la Ungheni. Vezi cine a fost prezent la eveniment

Cartea „Blocați în Labirint” a avut lansarea azi la Ungheni. Prezentarea cărţii semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a adunat, în incinta Primăriei Ungheni, personalități notorii, oameni de artă și pasionați de istorie și literatură.

http://10tv.md/2017/12/14/video-cartea-blocati-labirint-lansata-la-ungheni-vezi-cine-fost-prezent-la-eveniment/

 

  1. 500 de locuri de muncă vor fi create de o firmă germană la Cahul

Compania Dräxlmaier Group în Republica Moldova va realiza în 2018 un proiect investiţional la Cahul în valoare de circa 30 milioane de euro.

http://tvrmoldova.md/economic/1-500-de-locuri-de-munca-vor-fi-create-de-o-firma-germana-la-cahul/

 

  1. Iubitorii de artă sunt invitaţi la spectacolele Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”

Iubitorii de frumos sunt invitaţi la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. În perioada 18 – 24 decembrie  2017, actorii vor juca mai multe piese.

http://tvrmoldova.md/cultura/iubitorii-de-arta-sunt-invitati-la-spectacolele-teatrului-national-mihai-eminescu/

 

  1. Personalul de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie s-ar putea dubla în 2018

Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-ar putea dubla personalul în 2018. Amendamentul în acest sens depus de către deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

http://10tv.md/2017/12/14/personalul-de-la-autoritatea-nationala-pentru-cetatenie-s-ar-putea-dubla-2018/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ