Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România / Oficiali din R. Moldova au adus omagii la catafalcul Regelui Mihai

0
165

 

 1. Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România | Corpul neînsufleţit al fostului suveran a ajuns la Castelul Peleş/ Scurtă slujbă ortodoxă, oficiată la sosirea pe Aeroportul Otopeni/ Clopotele bisericilor au sunat în toată ţara

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, cu o aeronavă militară, iar racla Majestăţii Sale a fost purtată către catafalc de 8 militari ai Brigăzii 30 Gardă. Pe Aeroportul Otopeni s-a desfăşurat o ceremonie, în cadrul căreia au fost intonate imnul naţional şi cel regal. Clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară au fost trase la ora 11.00, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi la slujbele de înmormântare, anunţă Patriarhia Română.

http://www.mediafax.ro/social/regele-mihai-intoarce-totdeauna-romania-live-aeroportul-otopeni-sicriul-corpul-neinsufletit-intampinat-patriarhul-daniel-clopotele-bisericilor-toata-tara-vor-trase-ora-11-00-16851853

 

 1. Ambasada României la Chişinău deschide o Carte de Condoleanţe în memoria Regelui Mihai I

O Carte de Condoleanţe în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I al României va fi deschisă la Ambasada României din Chişinău. Anunţul a fost făcut de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, pe Facebook, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/ambasada-romaniei-chisinau-deschide-carte-condoleante-memoria-regelui-mihai-i-1_5a30dfd65ab6550cb82596ee/index.html

 

 1. Oficiali din R. Moldova au adus omagii la catafalcul Regelui Mihai

Oficiali ai Republicii Moldova au fost prezenți la Castelul Peleș din Sinaia pentru a transmite condoleanțe la catafalcul ultimului monarh al României, Regele Mihai.

Rând pe rând, președintele Parlamentului, Andrian Candu, ministrul de Externe Andrei Galbur și o delegație parlamentară în fruntea căreia s-a aflat prim-vicepreședintele Iurie Leancă, au depus coroane de flori, s-au recules la sicriul Majestății Sale Mihai al României și au semnat în cartea de condoleanțe.

https://deschide.md/ro/stiri/social/23016/FOTO–Oficiali-din-R-Moldova-au-adus-omagii-la-catafalcul-Regelui-Mihai.htm

 

 1. Guvernul a dat aviz pozitiv privind includerea în Constituţie a limbii române ca limbă de stat

Guvernul de la Chişinău a dat aviz pozitiv în şedinţa de miercuri, 13 decembrie, iniţiativei legislative de modificare a articolului 13 din Constituţia Republicii Moldova, prin care se urmăreşte înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” ca limbă de stat în Legea Supremă.

http://adevarul.ro/moldova/politica/guvernul-dat-aviz-pozitiv-privind-includerea-constitutie-limbii-romane-limba-stat-1_5a3136715ab6550cb8284914/index.html

 

 1. Ministerul Apărării de la București salută deschiderea Biroului de Legătură NATO din Rep. Moldova

Secretarul de stat Nicolae Nasta de la București a salutat, în numele Ministerului Apărării Naţionale din România, deschiderea, la Chişinău, a Biroului de Legatură al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în Republica Moldova.

http://infoprut.ro/48890-ministerul-apararii-de-la-bucuresti-saluta-deschiderea-biroului-de-legatura-nato-din-rep-moldova.html

 

 1. Undă verde pentru interconectarea electrică cu România. Guvernul a aprobat semnarea Contractului de finanțare între Republica Moldova şi BEI

Guvernul a aprobat astăzi semnarea Contractului de finanțare între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții privind interconectarea electrică Moldova – România.

Astfel, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc a fost împuternicit pentru semnarea Contractului de finanțare.

Strategia Energetică 2030 prevede posibilitatea dezvoltării proiectelor de interconexiune în regim asincron cu România prin construcţia convertoarelor Back-to-Back (BtB), menţinând în paralel posibilitatea de a activa în regim sincron cu sistemul electroenergetic (SE) al Ucrainei.

https://www.publika.md/unda-verde-pentru-interconectarea-electrica-cu-romania-guvernul-a-aprobat-semnarea-contractului-de-finantare-intre-republica-moldova-si-bei_2989640.html

 

 1. Cercetători și silvicultori din România și Republica Moldova la un workshop din domeniul forestier

În perioada 11-12 decembrie sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării al României, la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea” din București, este organizat workshop-ul „Promovarea transferului de cunoștințe și cercetării în colaborarea efectivă între organizații de cercetare și unități economice din domeniul forestier”, informează Provincial.md.

http://provincial.md/proaspat/din-romania-si-republica-moldova-la-un-workshop-din-domeniul-forestier

 

 1. Riscă să fie amendați pentru promovarea Unirii

Au informat oamenii despre benefiicile Unirii cu România, iar acum riscă să fie amendați! Este vorba de Asociația „UNIREA – ODIP”, căreia i s-a intentat un dosar, fiind acuzați de angajații Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că au încălcat legea colectând semnături în stradă de la adepții unirii cu România. Unioniștii susțin că autoritățile comit un abuz.

În același timp, președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, este de părere că dosarul a fost fabricat pentru a periclita activitatea unioniştilor şi a-i scoate în afara legii.

http://timpul.md/articol/risca-sa-fie-amendai-pentru-promovarea-unirii–125145.html

 

 1. REVELION UNIONIST – CEA MAI MARE PETRECERE, LA ÎNCEPUT DE AN 2018

Încă nu știi unde și cu cine vei petrece Revelionul?  10TV te invită să întâmpini Anul Unirii împreună cu echipa postului și cu toată suflarea românească din Republica Moldova și România, adunându-ne acolo unde ne doare: la Prut.

http://10tv.md/2017/12/13/anunt-revelion-unionist-cea-mai-mare-petrecere-la-inceput-de-2018/

 

 1. Se redeschide piaţa basarabenilor de pe Calea Prutului. Totuşi, comercianţii vor avea o serie de restricţii

Primăria Galaţi a anunţat că accesul în piaţă va fi permis de sâmbătă, 16 decembrie, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare. Vă reamintim că societatea civilă gălăţeană a pus presiune pe autorităţile locale să redeschidă piaţa, declanşând o amplă campanie de strângere de semnături pentru susţinerea comercianţilor din Basarabia.

http://adevarul.ro/locale/galati/se-redeschide-piata-basarabenilor-calea-prutului-totusi-comerciantii-vor-serie-restrictii-1_5a30fa795ab6550cb826670b/index.html

 

 1. Piloţii Armatei Române, dar şi din Basarabia, se pregătesc la Braşov

Aviaţia este o armă de elită, aşa că nu toţi cei care visează să piloteze o aeronavă militară vor ajunge să facă acest lucru. La Braşov, în România, se află Academia Forţelor Aeriene unde sunt pregătiţi piloţii armatei române şi, periodic, aviatori din Republica Moldova. Academia este aliniată la standardele NATO, aşa că şi selecţia este una extrem de riguroasă.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/video-pilotii-armatei-romane-dar-si-din-basarabia-se-pregatesc-la-brasov/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ