Relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova sunt în ascensiune

0
109

 

  1. Sefii Inspectoratului Scolar din Republica Moldova în vizitã la Vaslui

ÎNTÂLNIRE…O delegatie a Inspectoratului Scolar National (ISN) din R. Moldova, condusã de directorul Ana Vivdici, a avut ieri o întâlnire cu prefectul Isabel Bogdan. Aceasta a fost însotitã de Adelina Ghetiu, director adjunct ISN Moldova, si Eudochia Ceban, sef adjunct directie ISN Moldova, alãturi de Gabriela Plãcintã, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, si Alexandru Mîtã, purtãtorul de cuvânt al ISJ Vaslui.

http://www.vremeanoua.ro/sefii-inspectoratului-scolar-din-republica-moldova-in-vizita-la-vaslui

 

  1. Românii, invitați să devină PATRONI în Republica Moldova

Companiile româneşti sunt invitate să participe la programul de privatizare pregătit de Ministerul Economiei din Republica Moldova pentru a doua jumătate a anului curent, a declarat Octavian Calmîc, ministrul Economiei de peste Prut.

http://www.evz.ro/romanii-invitati-sa-devina-patroni-in-republica-moldova.html

 

  1. Colaborarea cu Republica Moldova în sectorul electricităţii şi gazelor va continua

Într-o întâlnire care a avut loc astăzi, la Bucureşti, Toma Petcu, ministrul Energiei şi Octavian Calmîc, viceprim-ministru şi ministru al Economiei din Republica Moldova au purtat discuţii cu privire la progresele parteneriatului energetic existent între Republica Moldova şi România, dar şi identificarea unor noi modalităţi de extindere a acestei înţelegeri, precizează un comunicat de presă al ministerului transmis Redacţiei.

http://www.bursa.ro/toma-petcu-ministrul-energiei-colaborarea-cu-republica-moldova-in-sectorul-electricitatii-si-gazelor-va-continua-317561&s=politica&articol=317561.html

 

  1. Şalaru: Partidul Unităţii Naţionale nu este finanţat de România

„Constat cu surprindere că, deşi încă nu am înscris juridic Partidul Unităţii Naţionale, deja am devenit ţinta atacurilor şi dezinformărilor. Pentru restabilirea adevărului precizez că Partidul Unităţii Naţionale nu este finanţat de statul român. România în Republica Moldova nu finanţează partide. Finanţările pe care România le acordă sunt oferite transparent şi sunt direcţionate spre îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova”, a subliniat Şalaru pe pagina sa de Facebook, ca reacţie la un articol de pe Sputnik.md în care este acuzat că primeşte susţinere financiară din partea României.

http://adevarul.ro/moldova/politica/Salaru-partidul-unitatii-nationale-nu-finantat-romania-1_58ad71625ab6550cb8b52658/index.html

 

  1. România va aloca 3 milioane de euro pentru modernizarea a 83 de grădinițe din Republica Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, lista grădinițelor care vor beneficia de suport financiar din partea Guvernului României pentru renovarea infrastructurii și asigurarea condițiilor optime de funcționare. În total vor fi modernizate 83 de grădinițe.

http://independent.md/romania-va-aloca-3-milioane-de-euro-pentru-modernizarea-83-de-gradinite-din-republica-moldova/

 

  1. Profesorii români de peste Prut au înfiinţat un congres pentru a promova valorile naţionale româneşti

Sute de profesori din 20 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova au înființat un Congres al Profesorilorcare își propune să creeze o punte de legătură dintre elev/student şi profesor în vederea promovării valorilor naţionale româneşti şi a unirii Republicii Moldova cu România, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/cultura–culte/24086-2017-02-22-09-01-31.html

 

  1. Relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova sunt în ascensiune

Relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova sunt în ascensiune, dar există încă multe posibilități de impulsionare a acestora pe toate dimensiunile. Este concluzia principală în urma întrevederii Ministrului Economiei, Octavian Calmâc cu autorităţile din România în urma unei vizite oficiale la Bucureşti.

Octavian Calmâc a menţionat că este important să realizăm proiectele din domeniul gazelor naturale şi a energiei electrice, iar în acest sens, Guvernul de la Bucureşti a alocat deja surse financiare pentru finalizarea interconectării rețelelor de transport de energie electrice. În acelaşi timp, ministrul Energiei din România, Toma Petcu, a declarat că parteneriatul cu Republica Moldova este extrem de important pentru că România este interesată în proiectele de interconexiune cu Republica Moldova, atât pe partea de gaze naturale, cât şi de energie electrică. Cei doi demnitari au discutat şi despre prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până în capitala Republicii Moldova, iar pe teritoriul României până la Oneşti.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/4328

 

  1. Europarlamentar: Republica Moldova nu se va integra în Uniunea Europeană

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, a declarat că parcursul proeuropean al Republicii Moldova nu este luat în considerare de nicio cancelarie europeană.

http://infoprut.ro/46659-europarlamentar-republica-moldova-nu-se-va-integra-uniunea-europeana.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ