Relaţiile moldo-române se încălzesc din nou

0
57

Preşedintele Vladimir Voronin şi prim-ministrul României, Călin Popescu Tăriceanu, au convenit, vineri, la Zagreb, că dialogul bilateral dintre autorităţile de la Bucureşti şi Chişinău ar trebui reluat, acest lucru fiind în avantajul ambelor ţări.
Potrivit agenţiei Mediafax, Tăriceanu a arătat, la sfârşitul întâlnirii, că dialogul dintre România şi Republica Moldova ar trebui reluat, în pofida anumitor opinii şi declaraţii ale autorităţilor din cele două ţări. Cei doi oficiali au subliniat necesitatea dialogului dintre România şi Republica Moldova pe teme de interes comun.
„Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a exprimat disponibilitatea României de a împărtăşi Moldovei din experienţa dobândită în cadrul procesului de integrare europeană, în măsura în care aceasta este dorită. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti şi preşedintele moldovean au convenit asupra oportunităţii unei întâlniri, la Chişinău, a premierilor celor două state”, se arată într-un comunicat difuzat după întrevederea celor doi oficiali de Guvernul român.
Preşedintele Vladimir Voronin s-a aflat, vineri, la Zagreb, la lucrările summit-ului Procesului de Cooperare în Sud-Estul Europei

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20598&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=56

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ