Republica Moldova a solicitat suportul Portugaliei în UE şi APCE

0
79

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu a avut, joi, o întrevedere cu Alexandre Vassalo, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Portugheze în Moldova, cu sediul la Bucureşti. Spicherul moldovean a solicitat suportul Portugaliei, în calitatea ei de viitor preşedinte al Uniunii Europene (UE), pentru semnarea unui nou aranjament juridic dintre Moldova şi UE, de facilitare a regimului de vize şi de obţinere a unui acord comercial asimetric.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Lupu a solicitat sprijinul Portugaliei şi în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), fapt care, a estimat el, ar fi „un semnal de încurajare pentru eforturile Republicii Moldova de integrare europeană”. Şeful Legislativului de la Chişinău s-a pronunţat pentru deschiderea unei reprezentanţe a Portugaliei la Chişinău, „avînd în vedere numărul destul de mare de concetăţeni care în prezent locuiesc şi muncesc în Portugalia”, subliniind că R.Moldova pledează pentru intensificarea cooperării cu Portugalia la nivel bilateral, precum şi în contextul contactelor cu Uniunea Europeană.

 

Alexandre Vassalo a apreciat înalt eforturile pe plan legislativ ale Moldovei în vederea racordării cadrului legislativ naţional la standardele europene. „Comunitatea moldovenilor din Portugalia este una destul de numeroasă şi noi apreciem înalt contribuţia diasporei moldoveneşti la dezvoltarea societăţii portugheze”, a declarat el.

 

Marian Lupu a reiterat invitaţia adresată omologului său portughez, Jaime Gama, de a efectua o vizită oficială în Moldova.

Sursa: Infotag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ