Republica Moldova: Curtea Constituţională a decis suspendarea ‘provizorie’ a lui Igor Dodon pentru a treia oară

0
180
Basarabia Eminescu
  1. Republica Moldova: Curtea Constituţională a decis suspendarea ‘provizorie’ a lui Igor Dodon pentru a treia oară

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis vineri suspendarea prerogativelor preşedintelui Igor Dodon cu privire la promulgarea Legii antipropagandă, act normativ care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor ruseşti de radio şi de televiziune ‘cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic’, relatează portalul Deschide.md. Atribuţia în acest sens urmează să îi revină şefului forului legislativ, Andrian Candu, sau premierului Pavel Filip, aceasta fiind a treia decizie de ‘suspendare provizorie’ a unor prerogative ale preşedintelui Igor Dodon, conform aceluiaşi canal media.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/05/republica-moldova-curtea-constitutionala-a-decis-suspendarea-provizorie-a-lui-igor-dodon-pentru-a-treia-oara–31489

 

  1. Radio Moldova a fost colindat de o ceată de tineri din România

O ceată de colindători din România a păşit pragul Companiei „Teleradio-Moldova”, urându-le angajaţilor instituţiei sărbători fericite, pace şi bucurie, relatează Radio Moldova Actualităţi. Tinerii au venit cu un recital de colinde adunate din întreaga ţară. Ei au fost răsplătiţi, conform tradiţiei din Moldova.

http://trm.md/ro/radio-moldova/o-ceata-de-colindatori-din-romania-le-a-vestit-nas-terea-domnului-angaja-tilor-radio-moldova/

 

 

  1. Parteneriat AEO Romania-Republica Moldova

In contextul in care intrarea in vigoare a Acordului de liber schimb dintre UE si Republica Moldova face ca o buna parte din taxele vamale aplicabile in cadrul schimburilor comerciale dintre cele doua parti sa fie reduse sau eliminate, BusinessMark, AEO Forum Romania in parteneriat cu AEO Network si Camera de Comert si Industrie din Republica Moldova, au organizat conferinta „Facilitati si provocari vamale in comertul dintre Romania si RM“, intalnire care a evidentiat rolul Romaniei ca „poarta de intrare a Republicii Moldova in statele UE“.

http://www.traficmedia.ro/ro/254-ambele-limbi/romana/news/2017/11115-parteneriat-aeo-romania-republica-moldova.html

 

 

  1. Capacitatea de luptă a întregii armate a Rep. Moldova a fost verificată în această dimineață

Capacitatea de luptă a întregii Armate Naţionale a fost verificată vineri dimineaţă de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major.

http://infoprut.ro/49011-capacitatea-de-lupta-a-intregii-armate-a-rep-moldova-a-fost-verificata-in-aceasta-dimineata.html

 

  1. Vicepreședinte PL, despre unica șansă…în 2018, pentru o viață mai bună pentru basarabeni

„În 2018 ne așteaptă alegeri parlamentare în Republica Moldova, iar șansa izbăvitoare este alegerea unui Parlament capabil să înțeleagă necesitatea grabnică a Unirii și s-o realizeze, ca unică șansă pentru o viață mai bună pentru basarabeni, pentru toți și pentru fiecare, altfel prăpastia dintre malurile Prutului se vor transforma în abis, iar politicienii de la Chișinău, adepți ai moldovenismului sovietic, vor duce în continuare acest petic de pământ spre nicăieri, spre satisfacția eternului Țar Putin…”, a precizat Munteanu pentru Oficial.md.

http://oficial.md/comentarii/pl-despre-unica-sansain-2018-pentru-o-viata-mai-buna-pentru-basarabeni

 

  1. Ex-președintele Curții Constituționale: „Parlamentul este obligat să reacționeze la fărădelegea lui Igor Dodon”

„Este pentru prima dată în cei 25 de ani când un președinte încalcă ostentativi o prevedere expresă a Constițuiei. Parlamentul este obligat să reacționeze la această fărădelege”. Declarația îi aparține lui Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale.

http://www.timpul.md/articol/ex-preedintele-curii-constituionale-parlamentul-este-obligat-sa-reacioneze-la-faradelegea-lui-igor-dodon-125926.html

 

  1. Mai multe ansambluri folclorice au colindat vizitatorii Târgului de Crăciun

Atmosfera sărbătorilor de iarnă continuă. Colinde strămoşeşti, dar şi mai moderne au răsunat şi azi la Târgul de Crăciun din centrul Chişinăului. Mai multe ansambluri de muzică folclorică din diferite raioane ale Republicii Moldova au încântat publicul prin frumuseţea portului tradiţional şi a cântecelor de sărbătoare.

http://tvrmoldova.md/social/video-mai-multe-ansambluri-folclorice-au-colindat-vizitatorii-targului-de-craciun/

 

  1. Ecourile luptei anticorupţie în Bulgaria: Trei județe vor alipirea la România

Trei județe din nord-vestul Bulgariei vor să organizeze o consultare populară în vederea obținerii unei declarații de independență față de statul de la sud de Dunăre, scrie site-ul televiziunii naționale NOVA, din Bulgaria. Organizatorul acestui „referendum” la nivel local, Boris Kamenov, a declarat pentru presa din țara sa că după obținerea independenței cele trei județe vor să adere la România.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/anunt-surprinzator-in-bulgaria-trei-judete-vor-alipirea-la-romania-854531

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ