Republica Moldova interzice Federaţiei Ruse să deschidă secţii de votare în Transnistria.

0
61

Potrivit unui comunicat de presă, difuzat astăzi de Ministerul Afacerilor Eterne şi Integrării Euroepene, deschiderea secţiei de votare pentru alegerile în Duma de Stat este posibilă doar în incinta Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. În acest context, partea moldovenească a recomandat părţii ruse să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din raioanele de Est ale Republicii Moldova, care nu se află sub controlul autorităţilor legale, precum şi de la utilizarea urnelor mobile de vot în oraşele Bălţi şi Comrat.

MAEIE susţine că în cazul în care în zona transnistreană a ţării vor fi deschise secţii de votare ilegale, întreaga responsabilitate pentru consecinţele ce vor urma va reveni celor care le-au organizat, iar faptul în sine va fi interpretat de către autorităţile moldoveneşti ca un amestec în treburile interne ale Republicii Moldova.

UNIMEDIA precizează că această decizie a fost luată în cadrul întrevederii reprezentanţilor Ministerului cu Vitalie Treapiţân, Ministru-consilier al Ambasadei ruse la Chişinău, care a fost invitat la MAEIE, la 7 noiembrie curent. În cadrul întrevederii, diplomatul rus a menţionat că Ambasada nu cunoaşte despre o înţelegere la acest subiect între Comisia electorală centrală a Federaţiei Ruse şi administraţia de la Tiraspol. Acesta a subliniat că ţara sa respectă legislaţia naţională a Republicii Moldova şi va acţiona în conformitate cu poziţia expusă de către MAE IE.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ