Republica Moldova – România, PUNȚI culturale. | Republica Moldova, subiect abordat în cadrul întrevederii președintelui României cu șeful statului italian

0
131
  1. Republica Moldova – România, PUNȚI culturale

Republica Moldova și România, într-o singură suflare pe domeniul cultural. Ministrul Culturii Monica Babuc l-a primit pe ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii mandatului acestuia la Chișinău.

Cei doi au discutat despre cooperarea în domeniul culturii dintre cele două state, axată atât pe raporturile directe dintre instituțiile de profil, cât și colaborarea între ministerele culturii din Republica Moldova și România. În acest sens a fost menționată conlucrarea privind elaborarea dosarelor comune transnaționale pentru Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, ceea ce reprezintă o prioritate în cadrul relațiilor de colaborare culturală moldo-române.

http://moldova9.com/2016/06/14/republica-moldova-romania-punti-culturale/

 

  1. Festivalului Întregalde Folk va celebra anul acesta împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Intregalde Folk va celebra, anul acesta, prin muzica folk, împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire, salutând Basarabia. Festivalul va avea loc între 13 și 16 iulie 2016, în satul Ivăniș, comuna Întregalde, județul Alba.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că, pe lângă bannerul care salută Basarabia, fiecare artist va dedica un cântec Basarabiei. Organizatorul festivalului, Stelian Maria, speră ca salutul festivalului să contribuie la repararea unui grav act istoric care a fărâmițat România.

http://www.radiounirea.ro/festivalului-intregalde-folk-va-celebra-anul-acesta-implinirea-a-98-de-ani-de-la-marea-unire-28129.html

 

  1. Judecătorul Cristi Danileţ, despre provocările justiţiei din Rep. Moldova: “Vă trebuie 10 ani”

Judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România vorbit într-un interviu oferit unui portal din Republica Moldova despre lipsa dialogului dintre judecători, procurori și avocați, despre relațiile de prietenie dintre aceștia, dar și despre cât de importantă este comunicarea pentru sistemul de justiție.

http://infoprut.ro/44370-judecatorul-cristi-danilet-despre-provocarile-justitiei-din-rep-moldova-va-trebuie-10-ani.html

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 13

Ziua de astăzi ne-a întâmpinat cu ploi torențiale, însă dorința de a informa oamenii a fost mai presus ca orice, iar corturile noastre au fost active și au adunat semnături pentru Unire.

„Îmi face o deosebită plăcere să stau alături de colegii mei din ODIP, să discutăm cu oamenii care ne susțin și care semnează pentru o cauză nobilă unirea Rep.Moldova cu România, indiferent de vremea de afară. Sunt sigură că ceea ce facem acum se va valorifica în viitor și vom fi generatia reîntregirii patriei”, afirmă Lucia Vieru, unul din coordonatorii ODIP.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-13/

 

  1. Republica Moldova, subiect abordat în cadrul întrevederii președintelui României cu șeful statului italian

Republica Moldova a fost subiect de discuție între președintele României, Klaus Iohannis, și omologul său italian, Sergio Mattarella în cadrul unei întrevederi pe care cei doi oficiali au avut-o marți la București.

Am reiterat sprijinul României pentru viitorul european al Republicii Moldova și pentru continuarea procesului de reformă în spirit european. M-am bucurat să constat că și omologul meu italian consideră necesară acordarea unui sprijin activ din partea Uniunii Europene în aceeași direcție”, a declarat în conferință de presă Klaus Iohannis.

http://infoprut.ro/44366-republica-moldova-subiect-abordat-in-cadrul-intrevederii-presedintelui-romaniei-cu-seful-statului-italian.html

 

  1. Mihai Gribincea: „România dorește ca ajutorul financiar să fie văzut și ca o dovadă a faptului că R.Moldova își recâștigă încrederea”

Într-un interviu pentru Europa Liberă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a explicat că România aşteaptă un acord de intenţie (staff level agreement) între Republica Moldova şi FMI care să certifice calitatea reformelor, pentru ca să acorde prima tranşă din împrumutul pe care l-a promis în 2015 Chişinăului.

http://www.europalibera.org/a/27797678.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ