Republica Moldova s-a implicat activ in desfasurarea Saptaminii Francofoniei in Ucraina

0
52

La invitatia Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei si Ambasadei Republicii Franceze in Ucraina, Ambasada Republicii Moldova la Kiev a contribuit direct la organizarea si desfasurarea Saptaminii Francofoniei in aceasta tara (12 – 20 martie), transmite DECA-press cu referinta la un comunicata al MAEIE.
De data aceasta, programul Saptaminii Francofoniei in Ucraina a fost deosebit de amplu si variat in virtutea faptului ca, in cadrul celui de-al XI-lea Summit al Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), in septembrie 2006, Ucraina a devenit membru cu statut de observator in cadrul acestei organizatii.
Alaturi de MAE al Ucrainei si Ambasada Frantei, in comitetul organizatoric al Saptaminii Francofoniei in Ucraina au fost reprezentate, astfel, Ambasadele Belgiei, Canadei, Elvetiei, Moldovei, Romaniei, avind drept parteneri diverse structuri de profil din Ucraina.
Republica Moldova a fost prezenta in cadrul Festivalului filmului francofon, care a debutat la Kiev, in incinta Universitatii „Taras Sevcenko”, iar ulterior s-a desfasurat in alte 17 mari orase ale Ucrainei. Patru pelicule artistice de scurt metraj, produse si titrate in limba franceza la studioul „Moldova-Film” (autori Igor Cobileanshi, Petru Hadirca, Tudor Tataru, Valentin Todercan), au fost demonstrate alaturi de productii belgiene, franceze, elvetiene, romanesti.
De asemenea, Republica Moldova a prezentat vinuri de inalta calitate pentru actiunea de degustare a bauturilor alcoolice, desfasurata in cadrul ceremoniei oficiale de incheiere a Saptaminii Francofoniei in Ucraina, la care a fost prezenti in calitate de invitati reprezentanti ai misiunilor diplomatice ale statelor-membre ale OIF, acreditate la Kiev, reprezentanti ai MAE al Ucrainei, ai cercurilor stiintifice, universitare si de creatie din Ucraina.
DECA-press transmite ca la ceremonia de incheiere a Saptaminii Francofoniei in Ucraina, ministrul-consilier al Ambasadei Republicii Moldova a rostit un discurs in care s-a referit la diverse aspecte relevante ale cooperarii R. Moldova in cadrul OIF, ale apartenentei R. Moldova circuitul francofon.

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=29

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ