Republica Moldova sărbătorește Ziua Tricolorului

0
138
  1. Republica Moldova sărbătorește Ziua Tricolorului

Republica Moldova sărbătorește Ziua Drapelului astăzi, la 26 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului ca drapel de stat. Sărbătoarea a fost instituită în 2010. Tricolorul a fost arborat pe clădirea Parlamentului de Gheorghe Ghimpu, fratele președintelui Partidului Liberal – Mihai Ghimpu pentru prima dată în 27 aprilie 1990. Președintele PL a reiterat că „la 27 aprilie 1990, fratele meu Gheorghe Ghimpu, având dreptul moral, a arborat tricolorul pe clădirea Parlamentului.  Tricolorul înseamnă libertatea și unitatea noastră! Republica Moldova are un singur drapel,  și acesta este tricolorul, drapelul sufletului nostru, tricolorul unității noastre naționale!”

http://infoprut.ro/44487-republica-moldova-sarbatoreste-ziua-tricolorului.html

 

  1. 000 de basarabeni invitaţi să viziteze România

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a lansat, pe 24 iunie, programul „Cunoaște-ți Țara”, se precizează într-un comunicat de presă.

Această iniţiativă are drept scop ca 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova să viziteze România în intervalul iunie – final de septembrie.

“Este cel mai amplu program național de cunoaștere a realităților sociale și culturale din ţară. Scopul programului vizează eliminarea stereotipurilor formate de propaganda antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului și obținerea unei majorități unioniste în Republica Moldova către anul 2018”, se menţionează în comunicatul citat.

http://zch.ro/100-000-de-basarabeni-invitati-sa-viziteze-romania/

 

  1. Prahova nu-l uită pe C.Stere, partizanul Marii Uniri din 1918

Așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, și acum, în preajma zilei de 26 iunie, când s-au comemorat 80 de ani de la trecerea în eternitate a marelui patriot român Constantin Stere, membri ai Fundației „Constantin Stere” Ploiești (președinte Lia Maria Voicu), alături de personalul Muzeului „Constantin și Ion Stere” de la Bucov, au organizat o slujbă de pomenire – cu toate rânduielile creștinești, respectiv preot, colivă și vin – a celui care a redactat Actul Unirii din 1918, președinte al Sfatului Țării, precum și președinte al primului parlament al Basarabiei.

http://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/67494-prahova-nu-l-uita-pe-c-stere-artizanul-marii-uniri-din-1918

 

  1. Ziua Națională a Portului Popular

Ziua Națională a Portului Popular este marcată astăzi pentru prima dată în Republica Moldova, fiind o sărbătoare națională instituită de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Ministerului Culturii.

Un eveniment cu intrare liberă este organizat de Ministerul Culturii la Palatul Republicii începând cu ora 10:00. Scopul sărbătorii este valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecţionare a costumului popular pe plan naţional şi internaţional, se arată într-un comunicat al ministerului.

În cadrul evenimentului vor fi expuse ii şi costume tradiţionale din Republica Moldova şi România, din patrimoniul muzeal, dar şi din colecţii private.

http://stirimd.net/?p=8759

 

  1. Andra și Adda vin la Chișinău la începutul lunii iulie

Andra și Adda, două dintre cele mai cunoscute interprete din România, își bucură fanii din Republica Moldova cu vestea unui concert pe care îl vor susține în aer liber, la Chișinău, pe data de 5 iulie. Concertul va avea loc în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, pe data de 5 iulie, anunță BisConcert, pe pagina de facebook. Potrivit organizatorilor, biletul costă 100 de lei, până pe 4 iulie.

http://libertv.md/divertisment/andra-%C8%99i-adda-vin-la-chi%C8%99in%C4%83u-la-%C3%AEnceputul-lunii-iulie

 

  1. Vrea unire cu România, și e sătul de propagandă

Mărturie de la Cărpineni, Hîncești, în timpul Microfonului liber, proiect Hyde Park în deplasare.

http://curaj.tv/reportaj/politic/vrea-unire-cui-romania-si-e-satul-de-propaganda/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ