Republica Moldova se uneşte energetic cu România

0
137
  1. Republica Moldova se uneşte energetic cu România

Republica Moldova se uneşte energetic cu România în cadrul unui acord istoric pentru cele două țări.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială oferă un pachet de finanţare în sumă de 270 de milioane de euro pentru a asigura interconectarea permanentă între reţelele electrice din Moldova şi România, potrivit unui comunicat al băncilor finanţatoare.

https://www.libertatea.ro/stiri/republica-moldova-se-uneste-energetic-cu-romania-2087019

 

  1. Republica Moldova va recunoaşte actele de stare civilă transnistrene

Cu toate că cei mai mulţi experţi în domeniul transnistrean critică aşa-zisele negocieri în formatul „1+1” între Chişinău şi Tiraspol, autorităţile Republicii Moldova a votat o iniţiativă legislativă ce prevede recunoaşterea actelor de stare civilă emise în stânga Nistrului.

http://epochtimes-romania.com/news/republica-moldova-va-recunoaste-actele-de-stare-civila-transnistrene—269268

 

 

  1. Compania germană „Kaufland” va deschide magazine în Сhișinău

 

Compania germană de retail „Kaufland” va deschide magazine în Сhișinău. Consilierii locali din Consiliul Municipal Chișinău au aprobat ieri o decizie ce prevede schimbarea destinației unui teren pe care va fi construit complexul comercial, comunică MOLDPRES.

 

https://www.moldpres.md/news/2017/12/23/17010011

 

 

  1. Grupuri de elevi din Râbniţa şi Tighina au cântat colinde la Guvernul Republicii Moldova

Grupuri de elevi de la liceul „Evrika”, din oraşul Râbniţa, şi de la liceul „Alexandru cel Bun” din Tighina au colindat Guvernul Republicii Moldova. Copiii, împreună cu premierul Pavel Filip, au făcut o plimbare prin Târgul de sărbătoare de pe strada 31 august, unde l-au întâlnit pe Moş Crăciun.

http://tvrmoldova.md/cultura/video-grupuri-de-elevi-din-rabnita-si-tighina-au-cantat-colinde-la-guvernul-republicii-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ