Republica Moldova şi România, excelentă colaborare bilaterală în toate domeniile

0
240
 1. Republica Moldova şi România, excelentă colaborare bilaterală în toate domeniile

Relaţiile dintre Republica Moldova şi România au fost marcate de o excelentă colaborare bilaterală în toate domeniile, în ultimii ani, iar Bucureştiul a fost şi rămâne primul susţinător al apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeana, a subliniat astăzi ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, cu prilejul listării companiei de vinuri Purcari la Bursa de Valori Bucureşti.

http://www.radiocraiova.ro/republica-moldova-si-romania-excelenta-colaborare-bilaterala-in-toate-domeniile/

 

 1. Comuna Ursoaia, vot pentru Unirea cu România

Comuna Ursoaia, din raionul Căuşeni, a votat Declaraţia de Unire cu România.

Este a 29-a localitate din Republica Moldova care semnează o Declaraţie pentru reîntregirea naţională.

http://infoprut.ro/49273-comuna-ursoaia-vot-pentru-unirea-cu-romania.html

 

 1. CPR Moldova: Fundamentele democratice în Republica Moldova, în pericol

Există o mulţime de exemple şi cazuri prin care se vede clar că actuala guvernare se face vinovată, printr-un rol activ, sau de spectator, de încălcarea principiilor democratice în Republica Moldova, notează Centrul de Politici şi Reforme.

http://epochtimes-romania.com/news/cpr-moldova-fundamentele-democratice-in-republica-moldova-in-pericol—271234

 

 1. Mişcarea de eliberare în Basarabia – istoria zbuciumată a revenirii la valorile strămoşeşti

Sub genericul „Mişcarea de eliberare naţională în Basarabia – istoria zbuciumată a revenirii la valorile strămoşeşti în stânga Prutului“, vineri, 16 februarie 2018, de la ora 12.30, Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ organizează o dezbatere publică. În prim plan va fi evocarea personalităţii lui Grigore Vieru, manifestarea fiind organizată de instituţia de cultură nemţeană, în parteneriat cu Radio România Chişinău, prin jurnalista Ina Guţu, în cadrul programului România centenară şi al proiectului cultural „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“. Invitaţii speciali sînt Nicolae Negru, scriitor şi analist politic, membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova, al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi al Uniunii Scriitorilor din România, participant la Mişcarea de Eliberare Naţională din Basarabia şi regizoarea Leontina Vatamanu.

http://monitorulneamt.ro/miscarea-de-eliberare-basarabia-istoria-zbuciumata-revenirii-la-valorile-stramosesti/

 

 1. Studenţii basarabeni au posibilitatea să viziteze Parlamentul României

În Anul Centenar, studenţii basarabeni sunt invitaţi să se înscrie într-un program de formare în Parlamentul României. Programul Internship la Parlamentul României îşi propune să familiarizeze tinerii din Republica Moldova care studiază în România cu cadrul legal, procedurile legislative, modalitatea de luare a deciziilor într-un stat democratic şi tot ce presupune activitatea unui parlamentar, anunţă infoprut.ro.

http://www.allmoldova.com/ro/news/studentii-basarabeni-au-posibilitatea-sa-viziteze-parlamentul-romaniei

 

 1. În memoria lui Grigore Vieru a fost organizat un festival al limbii române la Cahul

Poezia română este la ea acasă, în raionul Cahul. Au demonstrat-o elevii care au organizat, de ziua marelui poet Grigore Vieru, un festival al limbii române.

http://tvrmoldova.md/cultura/in-memoria-lui-grigore-vieru-a-fost-organizat-un-festival-al-limbii-romane-la-cahul/

 

 1. Primă întâlnire oficială Chişinău -Tiraspol. A fost semnat un protocol de cooperare

Astăzi a avut loc prima întrevedere din acest an a reprezentaţilor politici ai Chişinăului şi Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană. În urma întrevederii a fost semnat un protocol de cooperare în domeniul veterinar şi fito-sanitar.

http://tvrmoldova.md/politic/prima-intalnire-oficiala-chisinau-tiraspol-a-fost-semnat-un-protocol-de-cooperare/

 

 1. Noi semnatari ai Declaraţiei simbolice de Unire cu România

Consiliul local al comunei Ghiduleni din raionul Rezina a semnat Declaraţia simbolică de Unire cu România. Aceasta este cea de-a a 27-a localitate care susţine ideea de reîntregire a ţării.

http://tvrmoldova.md/actualitate/noi-semnatari-ai-declaratiei-simbolice-de-unire-cu-romania/

 

 1. Şedinţa comună a parlamentelor din R. Moldova şi România: politici comune pentru reunire

Parlamentele din Republica Moldova şi România au anunţat o şedinţă comună şi solemnă dedicată celor o sută de ani de la semnarea Actului Unirii de către Sfatul Ţării din Basarabia din 27 martie 1918. Şedinţa urmează să aibă loc în ziua unirii Basarabiei cu România.

http://10tv.md/2018/02/15/sedinta-comuna-parlamentelor-din-r-moldova-si-romania-politici-comune-pentru-reunire/

 

 1. SENATUL ROMÂNIEI: 2018 va fi anul REÎNTREGIRII

În contextul în care în 2018 marcăm cei 100 ani de la Marea Unire, tot mai multe voci cu rezonanţă puternică pe amblele maluri ale râului Prut accentuează necesitatea reîntregirii.

http://10tv.md/2018/02/15/senatul-romaniei-2018-va-fi-anul-reintregirii/

 

 1. Centenarul Marii Uniri Maramureş: Centenarul sărbătorit în judeţ cu turism istoric şi un drum la Alba Iulia cu căruţa cu cai

Centenarul Marii Uniri va fi marcat de judeţul Maramureş prin recuperarea unor case memoriale, un traseu turistic-istoric şi un drum făcut cu căruţa trasă de cai din Sighetu Marmaţiei până la Alba Iulia, dar şi un spectacol inedit de muzică populară românească transpus pe muzică clasică, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Doru Dăncuş.

http://jurnalmm.ro/centenarul-marii-uniri-maramures-centenarul-sarbatorit-in-judet-cu-turism-istoric-si-un-drum-la-alba-iulia-cu-caruta-cu-cai/

 

 1. Comuna Trușeni vrea să declare UNIREA cu România

În „Comunitatea Trușeni” de pe facebook se discută intens subiectul UNIRII. Consiliul comunei Trușeni (municipiul Chișinău) consultă părerile localnicilor în legătură cu semnarea delcarației de UNIRE față de România.

https://www.timpul.md/articol/comuna-trueni-vrea-sa-declare-unirea-cu-romania-127448.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ